ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Μετάδοση του ιού στους μισούς σχεδόν τρόφιμους και στο 1/3 του προσωπικού! -…Τι γίνεται με τους εμβολιασμούς;

Σε ανακοίνωση της ΚΟΒ Υγείας – Τ.Ε. Κορινθίας αναφέρεται μεταξύ άλλων:

“Όπως έγινε γνωστό από τοπικά ηλεκτρονικά μέσα, πριν λίγες μέρες καταγράφηκαν 34 θετικά κρούσματα COVID-19 (26/54 τρόφιμοι, 8/25 προσωπικό) στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης “Ελπις” στο Λουτράκι.

Η συγκεκριμένη στέγη φιλοξενεί άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως ηλικιωμένοι και άτομα με αναπηρία. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ίδια πηγή, τόσο οι τρόφιμοι όσο και οι εργαζόμενοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ, αφήνοντας απροστάτευτες τις πλέον ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας. Πράγμα αδιανόητο εν μέσω ΤΡΙΤΟΥ κύματος πανδημίας!

Οι ευθύνες βαραίνουν αντικειμενικά την κυβέρνηση και την διοίκηση του κέντρου για το γεγονός ότι επέτρεψαν τη μετάδοση του ιού στους μισούς σχεδόν τρόφιμους και στο 1/3 του προσωπικού με ότι συνέπειες μπορεί να σημαίνει αυτό σε άτομα μεγάλης ηλικίας ή με ενδεχόμενα νοσήματα. Η κωλυσιεργία των εμβολιασμών με τη δικαιολογία της καθυστέρησης της απόφασης σε ποιο υπουργείο εμπίπτει η δομή, επιβεβαιώνει το γενικότερο ανεπαρκή τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που το Γ.Ν. Κορίνθου στενάζει υπό την πίεση της πανδημίας, με 100% πληρότητα στα 5 (ολόκληρα!!!) κρεβάτια ΜΕΘ που διαθέτει, αφού η Κορινθία βρίσκεται σε κατάσταση «πολύ αυξημένου κινδύνου».

Να σημειωθεί ότι δεν είναι πρώτη φορά που μας απασχολεί η συγκεκριμένη δομή, αφού την άνοιξη του 2019 όπως κατήγγειλαν οι γονείς των παιδιών που φιλοξενούνταν εκεί, 40 παιδιά έμειναν στον αέρα καθώς ο ιδιώτης ιδιοκτήτης του Κέντρου τους έδιωξε λόγω «αλλαγής χρήσης». Για το συγκεκριμένο ζήτημα το ΚΚΕ είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή ενώ είχε παρέμβει και η Εισαγγελία Κορίνθου…”

ΣΣ. Σίγουρα αναμένεται απάντηση από την διοίκηση του κέντρου για τα πολλά κρούσματα κορονοιού, όπως διαβάζουμε στην παραπάνω ανακοίνωση! Οι τρόφιμοι όσο και οι εργαζόμενοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα;

Κ.Ν