ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Μετά τη Θ. Λειτουργία ο μητροπολίτης τέλεσε το Ι. Μυστήριο του Βαπτίσματος…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στην Ιερά Μονή Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλετζίου λειτούργησε την Κυριακή των Αγίων Πάντων, 14 Ιουνίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος

Στηριζόμενος στο Ευαγγελικό και το Αποστολικό ανάγνωσμα ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην δυνατή και θερμή πίστη των Δικαίων και των Αγίων, που έζησαν κατά Θεόν, από Αδάμ έως τις μέρες μας και ιδιαιτέρως στα κατορθώματα της πίστεώς τους. Οι Άγιοι έχοντας στηρίξει όλες τις ελπίδες τους στον Θεό και προσμένοντας την ανάσταση και την αιώνια μακαριότητα υπέμειναν φρικτά μαρτύρια και βασανιστήρια για να λάβουν τον αμάραντο στέφανο της δόξης του Θεού.

Στις μέρες μας, όπου βασιλεύει ο «περίφημος» ορθός λόγος, η τεχνολογία και η επιστήμη, η ανθρωπότητα οδηγήθηκε στην λήθη του Θεού και τωνλυτρωτικώνδυνάμεων Του με άμεσο αποτέλεσμα την πνευματική απογύμνωση της και τον εξευτελισμό της από έναν μικροοργανισμό, τον «κορωνοϊό».

Αμέσως μετά την Θ. Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το Ι. Μυστήριο του Βαπτίσματος και του Χρίσματος στην ανιψιά του συντοπίτη μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικηφόρου Εικοσιδέκα, Κληρικού της Ι. Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου. Στον λόγο του ευχήθηκε για την νεοφώτιστη να είναι πάντοτε ευλογημένη και να την συνοδεύει η χάρις του Θεού.

Την ίδια ημέρα  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Παναγίας Γιάτρισσας (Γενεσίου της Θεοτόκου) Λουτρακίου, πλαισιούμενος από τον Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Νικόλαο Βασιλόπουλο, Εφημέριο του Ι. Ναού, τον Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Αθανάσιο Κοντογιάννη και τον Διάκονο π. Γεώργιο Μαρινάκη…»