ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του μητροπολίτη στην ηγουμένη της Ι. Μονής γερόντισσα Πελαγία…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Την 14ην Μαΐου πανηγυρίζει η Ιερά Γυναικεία Μονή Αγίου Θεράποντος Γαλατακίου Κορινθίας.

Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας εφέτος εψάλη ο πανηγυρικός Όρθρος από καλλίφωνους Ιεροψάλτες, που κόσμησαν με τις μελωδικές φωνές τους και τις ωραίες εκτελέσεις των «μαθημάτων» τα αναλόγια της Ιεράς Μονής.

Στην συνέχεια τελέσθηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου συλλειτουργούντων του Κτίτορος και Πνευματικού Πατρός της Ι. Μονής Αρχιμ. π. Ακακίου Χαραλαμπίδη, του Αιδεσ. π. Γεωργίου Παππά, Εφημερίου του Ι. Ενοριακού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Γαλατακίου και του Διακόνου π. Χρήστου Χίλια.

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε εόρτιες ευχές και ευλογίες από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο στην Ηγουμένη της Ι. Μονής Γερόντισσα Πελαγία και την περί αυτήν Μοναστική αδελφότητα, στον πνευματικό της Ι. Μονής Πανοσ. Αρχιμ. π. Ακάκιο, ως και στους προσκυνητές, που ήλθαν στην Ι. Μονή να τιμήσουν τον θαυματουργό Άγιο Θεράποντα και να λάβουν τον αγιασμό και την χάρη Του, ευχήθηκε ο Θεός δια πρεσβειών του Αγίου και δι᾿ ευχών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας να εναρμονίζει δια της πίστεως στον Ιησού Χριστό το θέλημά μας με το Πανάγιο θέλημά Του, ώστε αποδεχόμενοι αυτό παντού και πάντοτε να αξιωθούμε της Βασιλείας Του. Αμήν.

Στην συνέχεια προσεφέρθη υπό της Ι. Μονής «κέρασμα» και ακολούθησε η παράθεση τραπέζης κατά την Μοναστηριακή συνήθεια…»