ΚΟΡΙΝΘΙΑ: …Μιλάει τώρα και ο Ψυχογιός για το φράγμα στον Ασωπό;

Αυτό που συμβαίνει τόσα χρόνια με την καθυστέρηση των εργασιών του φράγματος στον Ασωπό δεν έχει προηγούμενο!

Η κοροϊδία η ίδια από τις εκάστοτε κυβερνήσεις στους Κορίνθιους πολίτες και ειδικά τους αγρότες καθώς είναι ένα έργο πνοής γι΄ αυτούς!

…Και τι συμβαίνει κάθε τόσο;

Η κάθε αντιπολίτευση αφήνει συνέχεια αιχμές σε αυτούς που κυβερνούν για την καθυστέρηση του φράγματος στον Ασωπό ώστε να φανούν οι ίδιοι ότι “κόπτονται” για τα προβλήματα που δημιουργούνται στους Κορίνθιους αγρότες- πολίτες …και ξεχνούν τα δικά τους!

Τώρα θίγει το θέμα παρακάτω ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ψυχογιός με ερωτήσεις …θέλοντας να δείξει ότι ενδιαφέρεται για τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η καθυστέρηση στους Κορίνθιους πολίτες!

…Αλλά είδαμε και επι θητείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Α. Τσίπρα και πάλι τότε βουλευτή τον Γ. Ψυχογιό …πόσο προχώρησε η κατασκευή του φράγματος στον Ασωπό! Και τότε …με ρυθμούς χελώνας πήγαινε, απλά στη συνέχεια επι θητείας της ΝΔ το κακό παράγινε!

Για το λόγο αυτό ας μιλήσουν άλλα πολιτικά πρόσωπα για το φράγμα στον Ασωπό και όχι εσείς κε Ψυχογιέ! Και εσείς τότε ως κυβέρνηση, με εσάς βουλευτή, δείξατε τι ΔΕΝ κάνατε!

Δεν μας είπε επίσης ο Ψυχογιός όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην εξουσία σε τι ποσοστό παρέλαβε τις εργασίες για την κατασκευή του φράγματος στον Ασωπό και σε τι ποσοστό προχώρησαν επι θητείας του ΣΥΡΙΖΑ!

Για να δούνε και οι Κορίνθιοι τι έγινε επι θητείας σας κ. Ψυχογιέ όταν ήσασταν κυβέρνηση!

Τα υπόλοιπα απλά είναι …να είχαμε να λέγαμε!

Και φυσικά εννοείται ότι επι θητείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη …τα έχουν κάνει θάλασσα στο έργο του φράγματος στον Ασωπό με τους αγρότες να είναι πλέον στα όριά τους! Κρίμα γιατί επι θητείας Μητσοτάκη η Κορινθία έχει και 2 υφυπουργούς, τους Δήμα και Ταγαρά, οι οποίοι αποφεύγουν ανακοινώσεις, δηλώσεις, εκδηλώσεις που αφορούν το φράγμα στον Ασωπό!

Δυστυχώς οι Κορίνθιοι πολίτες τους παραπάνω πολιτικούς (Δήμα, Ταγαρά και Ψυχογιό) τους έχει δει τόσα χρόνια που στα σοβαρά ζητήματα μοιάζουν με “παρατηρητές”.

Απλά ο Ψυχογιός εκ του ασφαλούς λόγω της αντιπολίτευσης που βρίσκεται τώρα κάνει κάποιες επερωτήσεις και στέλνει δελτία τύπου για να είναι στην επικαιρότητα αλλά…

Από τον βουλευτή Κορινθίας Γ. Ψυχογιό μεταξύ άλλων ανακοινώνεται:

«Συζητήθηκε  η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργου Ψυχογιού, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τις καθυστερήσεις στο έργο του φράγματος του Ασωπού και τις άμεσες ενέργειες και απαντήσεις  που οφείλει να δώσει  η κυβέρνηση.

Ο κ. Ψυχογιός ξεκίνησε την πρωτολογία του αναδεικνύοντας την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του Φράγματος του Ασωπού, του πιο κρίσιμου αρδευτικού έργου για την Κορινθία.Τόνισε, μάλιστα, ότι παρά την επανεκκίνηση του έργου το 2016 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόοδος είναι ελάχιστη, με το έργο να έχει παραδοθεί στο 68% και να βρίσκεται σήμερα μόλιςστο 72% της υλοποίησής του,στα πέντε χρόνια κυβέρνησης ΝΔ.

Επισήμανε πως οι αγρότες και οι τοπικές κοινωνίες βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της έλλειψης νερού και ζητούν άμεσες απαντήσεις για την ολοκλήρωση του έργου και την ύπαρξη εναλλακτικών σχεδίων άρδευσης. Ανέδειξε, επίσης, τη μαζική εκδήλωση-συγκέντρωσηαγροτών και φορέων που έλαβε χώρα πριν μια βδομάδα στο Κιάτο αλλά και τις προηγούμενες σεΒοχαικό, κλπ…”