ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Νηπιαγωγεία στεγάζονται σε μαγαζιά και ισόγεια πολυκατοικιών!

«Τη Δευτέρα 31 Μαΐου, κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τη Βουλευτή Δράμας και Τομεάρχη Παιδείας και Θρησκευμάτων Χαρά Κεφαλίδου επισκέφτηκε την Κόρινθο και συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τους διευθυντές των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κορινθίας, τον Μητροπολίτη Κορίνθου, τη διοίκηση του κοινωνικού φροντιστηρίου Κορίνθου, τον διευθυντή του 1ουΕΠΑΛ Λουτρακίου και στελέχη – εκπαιδευτικούς του Κινήματος Αλλαγής από την Κορινθία. 

Ακούσαμε για προβλήματα και ελλείψεις από τους υπεύθυνους, ακούσαμε και προτάσεις. Για τα περισσότερα από τα προβλήματα τους ενημερώσαμε για τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που είχαμε ήδη κάνει και για τις προτάσεις μας, ενώ δεσμευτήκαμε ότι θα είμαστε δίπλα τους στην διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.  Στόχος όλων πρέπει να είναι μια καλύτερη παιδεία και εκπαίδευση.

Πιο χαρακτηριστικά, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μας τόνισαν ότι το φλέγον ζήτημα στην Κορινθία είναι το στεγαστικό.

Υπάρχουν πολλές «παλιές» προκατ αίθουσες στις οποίες στοιβάζονται ακόμα και 20 μαθητές. 

Μας επισήμαναν το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με την στέγαση του 2ου νηπιαγωγείου Ξυλοκάστρου για το οποίο δεν έχει βρεθεί λύση για την νέα χρονιά.

Πολλά νηπιαγωγεία επίσης στεγάζονται σε ακατάλληλους χώρους (πχ. Μαγαζιά – ισόγεια πολυκατοικιών) και πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση…», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση από το Κίνημα Αλλαγής στην Κορινθία