ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Ξέφυγε η κατάσταση με τις κλοπές στα κτήματα –Σε απόγνωση οι παραγωγοί…- Τι απάντησε ο υπουργός!

-Εκτεταμένες και επαναλαμβανόμενες κλοπές λεμονιών και άλλων προϊόντων, όπως σταφύλια και βερίκοκα…

Ξέφυγε η κατάσταση με τις κλοπές στα κτήματα  της Κορινθίας με τους παραγωγούς να είναι σε απόγνωση! Το θέμα συζητήθηκε την Τετάρτη στη βουλή και ο υπουργός το θέμα των κλοπών το παρέπεμψε στο υπουργείο προστασίας του πολίτη.

Το βάρος μάλλον πέφτει στην αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας όπου, επειδή η κατάσταση σε αυτόν τον τομέα δείχνει να έχει ξεφύγει, καλείται πλέον να βρει λύση!

Συζητήθηκε την Τετάρτη στη βουλή -Η απάντηση του υπουργού

«Συζητήθηκε την Τετάρτη στη Βουλή, η Επίκαιρη Ερώτηση που είχε κατατεθεί από τον κ. Γ. Ψυχογιό, βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  για την ανάγκη  στήριξη της τιμής των λεμονιών στην αγορά και την προστασία από τις κλοπές σε παραγωγή και εξοπλισμό για τους αγρότες της Κορινθίας.

Ο βουλευτής τόνισε πως η αθρόα και ανεξέλεγκτη εισαγωγή  λεμονιών από τρίτες χώρες και ειδικά την Τουρκία σε πολύ χαμηλές τιμές, σε συνδυασμό με την ελληνοποίηση μεγάλων ποσοτήτων, έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τους παραγωγούς, οδηγώντας την τιμή διάθεσης από τους παραγωγούς σε εξευτελιστικά επίπεδα και καθιστώντας τους ίδιους θύματα εκμετάλλευσης από εμπόρους και μεσάζοντες.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις εκτεταμένες και επαναλαμβανόμενες κλοπές λεμονιών και άλλων προϊόντων, όπως σταφύλια, βερίκοκα κλπ., αλλά και εξοπλισμού των παραγωγών που σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έχει επιφέρει βαρύ πλήγμα στο φυτικό κεφάλαιο, τις υποδομές και εν τέλει εξαϋλώνει το εισόδημα των παραγωγών.

Για τους λόγους αυτούς ζήτησε από τον Υπουργό, τη στήριξη της τιμής των λεμονιών, τον αποτελεσματικό έλεγχο των παράνομων εισαγωγών, την αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας και εκμετάλλευσης των αγροτών, αλλά και ένα οργανωμένο σχέδιο που θα χτυπάει συνολικά το κύκλωμα που λυμαίνεται παραγωγή και εγκαταστάσεις των αγροτών από την κλοπή μέχρι και την διοχέτευση και την εμπορία λεμονιών και άλλων αγροτικών προϊόντων.

Ο Υπουργός στην απάντηση του παραδέχτηκε ότι υπάρχει καθαρή αύξηση των εισαγωγών λεμονιών κατά 15% εντός του 2020, ενώ για το θέμα των κλοπών παρέπεμψε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη…», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων από το ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας