ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Οι χειροτονίες που έγιναν την περίοδο των Χριστουγέννων (φωτο)

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Με κατάνυξη και εκκλησιαστική ευπρέπεια, παρά την τήρηση των απαραιτήτων υγειονομικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, εορτάστηκε κι εφέτος η Γέννηση του Σωτήρος Χριστού στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου. 

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της 25ης Δεκεμβρίου τελέσθηκε η πρώτη Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο και στην συνέχεια, και αφού μεσολάβησε εύλογο χρονικό διάστημα, πραγματοποιήθηκε η Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας έλαβαν χώρα η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του εγγάμου Διακόνου π. Δημητρίου Μπαλλά, Διδάκτορος Μαθηματικού, καταγομένου εκ Βασιλικού Κορινθίας, από τον σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο και ακολούθως ο Θεοφ. Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος τέλεσε, τη σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, την εις Διάκονον Χειροτονία του εγγάμου κ. Ιωάννη Αθανασίου, αποφοίτου της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, καταγομένου εκ Κορίνθου…»