ΒΕΛΟ-ΒΟΧΑ: Ο δήμαρχος δεν μπορεί να ορίσει τους νέους αντιδημάρχους; -Μιλούν για έλλειψη βούλησης…

Ο δήμαρχος Βέλου- Βόχας Α. Παπακυριάκος έφτασε στο σημείο να μην μπορεί να ορίσει τους νέους αντιδημάρχους; Στην παρακάτω επιστολή γίνεται λόγος για έλλειψη βούλησης και τον εγκλωβισμό της δημοτικής αρχής σε προσωπικές στρατηγικές συγκεκριμένων προσώπων!

Αν αυτά αντιμετωπίζει τώρα ο δήμαρχος αναρωτιόμαστε τι θα γινόταν στην περίπτωση που είχε απέναντί του μία ισχυρή αντιπολίτευση! Δεν θα κατέβαινε καν ως υποψήφιος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές;

Σε δελτίο τύπου από το «ΜΑΖΙ» ΟΜΑΔΑ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ”, αναφέρεται:

“Αγαπητοί συμπολίτες,
Από την πρώτη φορά που εκθέσαμε δημόσια τις απόψεις μας, στις 27 Μαρτίου του 2019, με αφορμή τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου του ιδίου έτους, τονίσαμε πως όλα αυτά τα χρόνια ως ενεργοί, σκεπτόμενοι πολίτες έχουμε μάθει να μην μηδενίζουμε και να μην απαξιώνουμε κανέναν, ειδικά ανθρώπους που εκφράζονται μέσα από τα κοινά.

Καταστήσαμε όμως σαφές ότι δεν πρόκειται να σιωπήσουμε μπροστά στις χαμένες ευκαιρίες για τον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά, ακριβώς στο μέσον της τρίτης θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής οι πολίτες του δήμου μας βλέπουν τον τόπο τους να συνεχίζει να ασφυκτιά καθημερινά, εγκλωβισμένος στην αδράνεια και την έλλειψη στρατηγικής.

Βλέπουν την παρούσα δημοτική αρχή, παρά τις όποιες προσπάθειές της, να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις τις καθημερινότητας και απλά να συντηρεί και να αναπαράγει τις παθογένειες του παρελθόντος που οδήγησαν στη στασιμότητα, ενεργώντας αποσπασματικά και αδυνατώντας να επιλύσει συσσωρευμένα προβλήματα ετών.

Η εξέλιξη των τελευταίων ημερών, με την εμφανή αδυναμία του Δημάρχου να προχωρήσει στον ορισμό νέων Αντιδημάρχων ή στην ανανέωση της θητείας των υφιστάμενων προσώπων, η οποία έχει λήξει ήδη από 3/9/2021, χωρίς να υφίσταται νομικό ή θεσμικό κώλυμα που να πηγάζει από έκτακτες συνθήκες, επιβεβαιώνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο την έλλειψη βούλησης και τον εγκλωβισμό της δημοτικής αρχής σε προσωπικές στρατηγικές συγκεκριμένων προσώπων.

Σήμερα , δύο χρόνια μετά αυτό που πρώτοι καταθέσαμε δημόσια, εκφράζει όλο και περισσότερο τις απόψεις της ευρείας πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, η οποία θεωρεί ότι είναι πλέον επιτακτική ανάγκη, ο τόπος μας να κερδίσει τις χαμένες του ημέρες.

Αγαπητοί συμπολίτες,
Σήμερα, δύο χρόνια μετά, η μεγάλη πρόκληση είναι μπροστά μας.
Για να κερδίσει ο τόπος μας τις χαμένες του ημέρες,
χρειάζεται: Νέα Διοίκηση, χρειάζεται Νέες Δυνάμεις, χρειάζεται Δημοτική Αλλαγή”.