ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Ο Κόλλιας και η αναστάτωση που προκάλεσε στους φιλόζωους! -Έχει ακόμα την ίδια άποψη για τους ακρωτηριασμούς;

Ο Κ. Κόλλιας που έγινε ξανά βουλευτής Κορινθίας μετά από δικαστική απόφαση έχει κάποια θέματα και κατα το παρελθόν έχει ασχοληθεί το πανελλήνιο μαζί του!

Ένα από αυτά είναι το παρακάτω (τα υπόλοιπα …στην ώρα τους)!

Σε ανάρτηση σε αθηναϊκά ΜΜΕ στις 14 Ιανουαρίου 2014 ο Κόλλιας αναστατώνει τους φιλόζωους καθώς γίνεται αναφορά για ακρωτηριασμό της ουράς των κυνηγόσκυλων

Και αναρωτιόμαστε: Τι έχει γίνει άραγε με αυτή την ιστορία; Ο βουλευτής πιστεύει τα ίδια ακόμα;

Δείτε την ανάρτηση στο thetoc.gr:

“Αναστάτωση στις τάξεις των φιλόζωων έχει προκαλέσει η εισήγηση του βουλευτή Κορινθίας της Ν.Δ., Κώστα Κόλλια, να επιτραπεί ο ακρωτηριασμός της ουράς των κυνηγόσκυλων, θεωρώντας ότι είναι μια διαδικασία στη διάρκεια της οποίας τα ζώα δεν πονάνε και, με τον τρόπο αυτό θα αποφεύγουν τους μελλοντικούς τραυματισμούς.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) ζητά, την παρέμβαση του πρωθυπουργού για να μην γίνει νόμος η εισήγηση του κ. Κόλλια. ώστε να μην γίνει νόμος του κράτους. Η Π.Φ.Π.Ο απέστειλε σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό και στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και στους εισηγητές των άλλων κομμάτων και ζητά από τους φιλόζωους να στείλουν μηνύματα διαμαρτυρίας στη Γ.Γ. της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της Ν.Δ., σε σχετική του δήλωση που εστάλη στα μέσα ενημέρωσης, κάνει λόγο για παρανόηση των όσων ειπώθηκαν στη βουλή, διευκρινίζοντας ότι δεν ζήτησε ποτέ την κοπή αυτιών ή τους ακρωτηριασμούς για λόγους αισθητικής και επεμβάσεις μη θεραπευτικού χαρακτήρα, αλλά για προληπτικό κόψιμο της ουράς μιας μικρής κατηγορίας κυνηγόσκυλων, επειδή σε πολλές περιπτώσεις τραυματίζονται στο κυνήγι και κινδυνεύει η ζωή τους από γάγγραινα ή σηψαιμία.

Λάδι στη φωτιά έριξε και η τοποθέτηση του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου που συμφωνεί με την τοποθέτηση του κ. Κόλλια και, όπως ήταν φυσικό, εισέπραξε τις αντιδράσεις σύμπασας της φιλοζωικής κοινότητας.

Μιλήσαμε στο τηλέφωνο και με τον πρόεδρο της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας, ο οποίος μας έδωσε μια άλλη διάσταση του θέματος, αποκαλύπτοντας ότι οι κυνηγοί έχουν τον τρόπο να μην αφήνουν την ουρά του σκυλιού να μεγαλώσει, δένοντας την, τις πρώτες ημέρες της ζωής του, πρακτική που δεν αποτελεί ακρωτηριασμό και αφορά σε πολύ συγκεκριμένες φυλές σκυλιών για να μην τραυματίζονται στη διάρκεια του κυνηγιού. Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Νίκος Παπαδόδημας δηλώνει αντίθετος στην πρακτική του ακρωτηριασμού.

Η κάμερα του The Toc βρέθηκε, το πρωί στη Φιλοζωική Κορωπίου και μίλησε με τον κτηνίατρο Τάσο Κανούρη, ο οποίος τοποθετείται συνολικά και με σαφήνεια για τη συγκεκριμένη εισήγηση, θεωρώντας ότι θα αποτελέσει αφορμή για ανεξέλεγκτους ακρωτηριασμούς ζώων, χωρίς την απαραίτητη ιατρική φροντίδα…”

ΣΣ. Ποια είναι τα υπόλοιπα θέματα που έχουν απασχολήσει τον Κόλλια κατα το παρελθόν …και ποια τα νεότερα που θα κληθεί να δώσει ο ίδιος εξηγήσεις; Μέχρι τις ερχόμενες εκλογές θα απαντήσει από μόνος του ή θα του τα θυμίσουμε εμείς; …Μάλλον το δεύτερο

Κ.Ν