ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Ο στόχος είναι τα άτομα να μην καταφεύγουν σε Κέντρα Αποκατάστασης του ιδιωτικού τομέα…

«Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γεώργιος Ψυχογιός, κατέθεσε ως κοινοβουλευτική Αναφορά την επιστολή της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου (ΠΟΜΑμεΑ.ΠΕΛ.), μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), με την οποία τονίζεται η επιτακτική ανάγκη πλήρους λειτουργίας του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Κορίνθου, ιδίως της άρτια εξοπλισμένης πτέρυγας κλειστής νοσηλείας, για την αποκατάσταση ασθενών και την εξυπηρέτηση των Ατόμων με Αναπηρία, ώστε να έχουν πρόσβαση σε σύγχρονες δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες υγείας και να μην υποχρεώνονται να καταφύγουν σε Κέντρα Αποκατάστασης του Ιδιωτικού Τομέα.

Η αναφορά κατατίθεται σε συνέχεια προηγούμενης κοινοβουλευτικής παρέμβασης προς τον Υπουργό Υγείας με την οποία είχε ζητηθεί η παράταση των συμβάσεων του προσωπικού του ΚΕΦΙΑΠ Κορίνθου, που είχαν προσληφθεί μέσω του ειδικού προγράμματος απασχόλησης 5500 ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, για την ανάσχεση του brain drain με την φυγή επιστημόνων στο εξωτερικό και την κάλυψη νευραλγικών αναγκών δημοσίων φορέων. Παρά τη σημασία των παραπάνω, οι Υπουργοί Υγείας και Εργασίας κατήργησαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα στέλνοντας στην ανεργία τους εργαζόμενους και αφήνοντας το ΚΕΦΙΑΠ χωρίς επαρκές προσωπικό σε καθεστώς υπολειτουργίας και μαρασμού.

Το ΚΕΦΙΑΠ Κορίνθου είναι το μοναδικό δημόσιο Κέντρο αποκατάστασης το οποίο θα μπορούσε να προσφέρει υπηρεσίες σε ένα πολύ ευρύ φάσμα ασθενειών και παθήσεων που χρήζουν αποκατάστασης, φυσικοθεραπείας, εργοθεραπείας, λογοθεραπείας, συμβουλευτικής, ψυχολογικής υποστήριξης και ειδικής αγωγής, παρόλα αυτά είχε απαξιωθεί πλήρως από την Κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ παρότι διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό και εγκαταστάσεις…», αναφέρεται μεταξύ άλλων από το γραφείο τύπου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ψυχογιού…