ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Ο τέως αστυνομικός διευθυντής …κατέληξε διοικητής στην ανοιχτή δομή μεταναστών!

-Ανέλαβε τη θέση που είχε αρνηθεί από την αρχή ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κορινθίας Χ. Δημητρόπουλος…

Ο τέως αστυνομικός διευθυντής Κορινθίας Λ. Κολαίτης ανέλαβε τη θέση του διοικητή στην ανοικτή δομή μεταναστών στο κέντρο της Κορίνθου!

Μία θέση που είχε αρνηθεί από την αρχή ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κορινθίας Χ. Δημητρόπουλος ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ τους λόγους που δεν δέχτηκε!

Για υπενθύμιση ο Χ. Δημητρόπουλος είχε αναφέρει σε δήλωσή του στις 17 Σεπτεμβρίου 2021:

Εντός του καλοκαιριού δέχτηκα κρούση, να καταθέσω αίτηση
για τη θέση του διοικητή στη δομή φιλοξενίας μεταναστών. Η απάντηση μου ήταν
ΑΡΝΗΤΙΚΗ.

Τους τόνισα πως κάποτε το παλιό στρατόπεδο (6ο Σύνταγμα Πεζικού)
έδινε ζωή στην πόλη της Κορίνθου και ενίσχυε την τοπική της οικονομία. Η
μετατροπή του όμως σε κέντρο κράτησης μεταναστών και κάθε τέτοιας δομής με
βρίσκει κάθετα και από την πρώτη στιγμή αντίθετο

Δεν με ενδιαφέρει ούτε η καρέκλα, ούτε ο μισθός του διοικητή. Ο χώρος αυτός ανήκει στους Κορίνθιους και πρέπει να λειτουργεί μόνο προς όφελός τους…”

Ο Λ. Κολαίτης μάλλον είδε τα πράγματα διαφορετικά και δέχτηκε τη θέση του διοικητή στην ανοικτή δομή μεταναστών στο κέντρο της Κορίνθου!

Από το δήμο Κορινθίων ανακοινώνεται:

«Συνάντηση με τον νέο Διοικητή της Ανοιχτής Δομής Μεταναστών κ.Λεωνίδα Κολαίτη είχε συνάντηση στο γραφείο του ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Ο κ.Κολαίτης ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα στην δομή και επεδίωξε συνάντηση με τον Δήμαρχο ώστε να συζητηθούν θέματα που αφορούν στην λειτουργία της.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η εύρυθμη και εντός των κανόνων λειτουργία της δομής, για όσο διάστημα παραμένει, στόχο που υπηρετεί η συνεχής συνεργασία με την διοίκηση της.Στόχος της δημοτικής αρχής ήταν και παραμένει η απομάκρυνσή της το συντομότερο δυνατό».

Από τη μητρόπολη Κορίνθου ανακοινώνεται:

“Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022, ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας κ. Λεωνίδας Κολαΐτης, νέος Διοικητής της Ανοικτής Δομής Μεταναστών και Προσφύγων, στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας, όπου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο. 

Κατά την διάρκεια της επισκέψεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας και ο κ. Διοικητής αντάλλαξαν απόψεις και σκέψεις για υπηρεσιακά, κοινωνικά και φιλανθρωπικά θέματα αλλά και για την τρέχουσα επικαιρότητα.

Ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον κ. Κολαΐτη για την ευγενική επίσκεψή του προσφέροντάς του συμβολικά δώρα και ευχήθηκε όπως ο Κύριος τον φωτίζει και τον καθοδηγεί στην επιτέλεση και των νέων καθηκόντων του στην Κορινθία μας με χρηστότητα και ζήλο προς δόξαν Θεού”!