ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Ο Χ. Δήμας μαζί με τον πρωθυπουργό βρέθηκαν στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Pfizer! -Τι ανέφερε ο Χ. Δήμας…

Από το γραφείο τύπου του βουλευτή της ΝΔ στην Κορινθία Χ. Δήμα ανακοινώνεται μεταξύ άλλων:

“Στη Θεσσαλονίκη με τον Πρωθυπουργό ο Χ. Δήμας, για τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Pfizer.

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά πραγματοποίησαν την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της εταιρείας.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χ. Δήμας κατά την διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια τόνισε πως η Pfizer έχει ήδη προσλάβει πάνω από 500 εργαζόμενους και συνολικά το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθούν περισσότερες από 1.100 νέες, ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, ενώ σημείωσε πως το 15% των εργαζομένων είναι Έλληνες επιστήμονες που επέστρεψαν από το εξωτερικό.

Ο κ. Δήμας εστίασε επίσης στο γεγονός πως η Ελλάδα γίνεται κόμβος μεγάλων ξένων επενδύσεων και πρόσθεσε πως η χώρα μας πλέον προσανατολίζεται στην καινοτομία, την εξωστρέφεια, στην τεχνολογία, τις επιστήμες και σε κλάδους αιχμής.

Ακολουθεί απόσπασμα της ομιλίας του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστου Δήμα:

«Η επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία είναι στρατηγική προτεραιότητα της κυβέρνησής μας. Η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί στη νοτιοανατολική Ευρώπη στην έρευνα και την καινοτομία. Με τη σημερινή επένδυση γνωρίζουμε ότι, όχι μόνο πετυχαίνουμε αυτό το στόχο, αλλά η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστεί και σε παγκόσμιο επίπεδο. Είμαστε πολύ περήφανοι για το γεγονός ότι η Pfizer στηρίζει ενεργά το οικοσύστημα καινοτομίας της χώρας μας. 

Το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα προς κάθε κατεύθυνση είναι πως η Ελλάδα είναι πλέον ελκυστική χώρα για επενδύσεις. Οι στρατηγικές επενδύσεις στον χώρο της Καινοτομίας, που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα από εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας, αποδεικνύουν την εμπιστοσύνη των αγορών όχι μόνο στην ελληνική οικονομία αλλά και στο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε…»