ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Παρουσιάστηκε το εμβληματικό σχέδιο μετασχηματισμού του αστεροσκοπείου Κρυονερίου…

Από το γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Α. Κόρκα αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα. Αθηνά Κόρκα παρευρέθη τη Δευτέρα 18 Ιουλίου στο Θησείο, σε επιστημονική εκδήλωση, στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Αστρονομίας και Αστροφυσικής Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεσκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκε το εμβληματικό σχέδιο μετασχηματισμού του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου στην Κορινθία, σε Space-Hub της  Νοτιανατολικής Ευρώπης, προϋπολογισμού 4,3 εκατομμυρίων ευρώ, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στόχος της δράσης μετασχηματισμού του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου είναι η ανάπτυξη του επιστημονικού τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μέσα από την αναβάθμιση η γνώση των επιστημονικών φορέων θα επιστραφεί στην κοινωνία και θα συμβάλλει στην βελτίωση του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των πολιτών.

Σύμφωνα με την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, το έργο θα αποτελέσει ένα βήμα για την αποκέντρωση και θα δώσει σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής καθώς θα προσελκύσει πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και επιστημονικό τουρισμό…»