ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Παρότρυνε την γερόντισσα Ευαγγελία Μοναχή…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Καμαρίου, την επονομαζόμενη «Κορφιώτισσα», της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ξυλοκάστρου, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την πανηγυρική Θ. Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας, Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 29 Απριλίου 2022. Τον άγιο Κεγχρεών πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Νεκτάριος Τσιμέκης, εκ της Ι. Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας, ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Σταύρος Γούλας, εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, ο Ιερομ. π. Ιωσήφ Κύπερμαν και ο Διάκονος π. Χρήστος Χίλιας.

Πριν την λιτάνευση της Ι. Εικόνος, πέριξ της Ι. Μονής, ο Θεοφιλέστατος ομίλησε προς την Ι. Αδελφότητα και στους ευσεβείς προσκυνητές αναφερόμενος στην μνήμη των εγκαινίων του Ναού της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Ζωοδόχου Πηγής, στην Κωνσταντινούπολη. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα πολλά θαύματα της Υπεραγίας Θεοτόκου επισημαίνοντας ότι το κατεξοχήν θαύμα είναι η Ίδια, αφού ως άνθρωπος γέννησε τον Θεό, ούσα Παρθένος και Αγνή, παραμένουσα Αειπάρθενος μετά τον θάνατό Της και αεί ζώσα και πρεσβεύουσα υπέρ του ανθρωπίνου γένους. Δέεται η Παναγία μας πάντοτε υπέρ της σωτηρίας των ψυχών μας αρκεί να έχουμε ειλικρινή μετάνοια, να εξομολογούμεθα τις αμαρτίες μας και να πορευόμεθα στον βίο μας σύμφωνα με τις εντολές του Υιού Της.

Ολοκληρώνοντας, μετέφερε τις ευχές του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου και παρότρυνε την Γερόντισσα Ευαγγελία Μοναχή, την Ι. Αδελφότητα και τους ευσεβείς πιστούς να προσεύχονται στην Θεοτόκο να χαρίζει υγεία, φώτιση, πλούσια τα ελέη του Μονογενούς Της Υιού, κυρίως όμως την αιωνιότητα και τον Παράδεισο!

Την ίδια ημέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος επισκέφτηκε τον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ι. Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κόρφου, της Αρχιερατικής Περιφέρειας Σολυγείας και αφού προσκύνησε ομίλησε με τον Εφημέριο της Ενορίας Αιδεσ. Οικονόμο – Σταυροφόρο π. Νικόλαο Καλογεράκη και την Εκκλησιαστική Επιτροπή εκφράζοντας τις ευχές του!

Το απόγευμα ο Ποιμενάρχης μας μετέβη στην Ι. Μονή «Κορφιώτισσας» στο Καμάρι Κορινθίας όπου χοροστάτησε στον Μεθεόρτιο Εσπερινό και ομίλησε στην Ιερά Αδελφότητα και στους Πιστούς…».