ΚΙΑΤΟ: “Περίεργη” φωτιά ανήμερα των Χριστουγέννων!

“Περίεργη” φωτιά ανήμερα των Χριστουγέννων προκλήθηκε στη λίμνη της Στυμφαλίας καίγοντας καλαμιές! Η φωτιά έκαιγε για δύο μέρες περίπου…

Από το δήμο Σικυωνίων αναφέρεται:

“Ανήμερα των Χριστουγέννων, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στη Λίμνη Στυμφαλία ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στους καλαμιώνες. Η φωτιά αναζωπυρώθηκε και συνέχισε να καίει μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου.

Ο Δήμος Σικυωνίων σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία από την πρώτη στιγμή τέθηκε σε συναγερμό και καταβλήθηκαν μεγάλες προσπάθειες για την κατάσβεσή της”.

Επίσης από το δήμο Σικυωνίων αναφέρεται μεταξύ άλλων: ” Συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας είχε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά στη λίμνη Στυμφαλία. Αφορμή για την επίσκεψη του υφυπουργού υπήρξε το γεγονός της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων στους καλαμιώνες της λίμνης.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων επικαλέστηκε την ευαισθησία του Κορίνθιου υφυπουργού Περιβάλλοντος και ζήτησε να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της αποσαφήνισης των αρμοδιοτήτων, εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας όσον αφορά στον ΑΟΣΑΚ, αλλά και ουσιαστική διαβούλευση και παρέμβαση του δήμου στη μεγάλη μελέτη που εκπονεί το Υπουργείο για την λίμνη…”.

ΣΣ. Ελπίζουμε να βρεθεί λύση στα θέματα που αφορούν τη λίμνη και η παρουσία του Ν. Ταγαρά στην περιοχή να μην ήταν “διακοσμητική”. Θα δείξει…