ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Πιστοί συνέρρεαν στον Ι. Ναό για να προσκυνήσουν την Ι. Εικόνα και το απότμημα του Ι. Λειψάνου του Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτου…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Με Εκκλησιαστική σεμνότητα εορτάστηκαν εφέτος τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου στην Κόρινθο.

Λόγω της προγραμματισμένης Συνεδριάσεως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος από πρωΐας της Δευτέρας 4 Οκτωβρίου δεν ετελέσθη η από ετών καθιερωμένη Ι. Αγρυπνίαεπί τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Επισκόπου Αθηνών, του οποίου το τίμιο όνομα φέρει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας.

Αντ’ αυτής το εσπέρας του Σαββάτου, 2 Οκτωβρίου 2021, τελέσθηκεο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, πλαισιουμένου εκ των Ιερέων της πόλεως Κορίνθου και με την παρουσία του συμπροσευχομένου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου. Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια ο κορωνοϊός ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα δοκιμάζοντας τους ανθρώπους όχι μόνον σωματικά αλλά και πνευματικά.

Την επομένη το πρωΐ Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2021 και στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο τελέσθηκε ο Όρθρος προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και στην συνέχεια Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Γλυφάδας κ. Αντωνίου, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, Φθιώτιδος κ. Συμεών, των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Ωρεώνκ. Φιλοθέου, Αρχιγραμματέως της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Κεγχρεών κ. Αγαπίου, Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας, ως και του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, παρέστησαν δε συμπροσευχόμενοι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βρεσθένηςκ. Θεόκλητος, Σύρου κ. Δωρόθεος και Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος.

Από νωρίς πιστοί από όλη την Μητροπολιτική Περιφέρεια συνέρρεαν στον Ι. Ναό προκειμένου να προσκυνήσουν την Ι. Εικόνα και το απότμημα του Ι. Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου,που είχαν τεθεί σε προσκύνηση, και να λάβουν την ευλογία του σεπτού Ποιμενάρχου μας…»