ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Πραγματοποιήθηκαν 954 ραντεβού και πάνω από 950 εξετάσεις σε 381 άτομα…

Δείτε τις φωτογραφίες από την αποστολή των κινητών ιατρικών μονάδων στη Μοσιά, στην ορεινή Κορινθία, από 22 έως 25 Νοεμβρίου:

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: “Για τέσσερις ημέρες οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) με το προσωπικό τους,πραγματοποιώντας την 62η αποστολή τους, βρέθηκαν για πρώτη φορά στη Μοσιά Ορεινής Κορινθίας,σε υψόμετρο 782μ, για να προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κατοίκους του ορεινού χωριού, οι οποίοι σε μόνιμη βάση εξυπηρετούνται για ιατρικές ανάγκες που προκύπτουν από το Κέντρο Υγείας στη Γκούρα.

Τα ιατρεία λειτούργησαν από τις 22 Νοεμβρίου έως και τις 25 Νοεμβρίου σε ένα παραδοσιακό πέτρινο κτίριο που διέθεσε ο δήμος στην αποστολή, το οποίο κάποτε αποτελούσε το Δημοτικό Σχολείο του χωριού αλλά πλέον δεν λειτουργεί ελλείψει ικανοποιητικού αριθμού παιδιών. Έντεκα ειδικότητες ιατρών καθώς και παραϊατρικό προσωπικό  ήταν στη διάθεση του κοινού όλες τις ημέρες, από νωρίς το πρωί έως και το απόγευμα.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 954 ραντεβού και πάνω από 950 εξετάσεις σε 381 άτομα που επισκέφτηκαν τα ιατρεία, από τα 700 που ζουν μόνιμα στη Μοσιά και τα γύρω ορεινά χωριά του Δήμου Φενεούτης Ορεινής Κορινθίας.

Επίσης, σε αυτή την αποστολή των ΚΙΜ δόθηκε η δυνατότητα εργαστηριακών εξετάσεων με πραγματοποίηση 111 αιμοληψιών…”.