ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Στην κηδεία της συζύγου του ιατρού βρέθηκε ο μητροπολίτης…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Την Εξόδιο Ακολουθία της μακαριστής Ασημίνας Τασσιοπούλου, συζύγου του ιατρού κ. Ηλία Κοφινά, πρώην Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Λουτρακίου, Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021, στον Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου.

Στον επικήδειο λόγο του ο Μητροπολίτης μας τόνισε ότι το μυστήριο του θανάτου μπορεί να προξενεί πόνο και φόβο,όμως η Εκκλησία μας, ως φιλόστοργη και φιλάνθρωπος,για να απαλύνει αυτά τα θλιβερά συναισθήματα προπέμπει τους κεκοιμημένους αδελφούς μας κηδεύοντας τους, δηλαδή, φροντίζοντας τα σώματα τους και ψάλλοντας ότι, ο δρόμος που ακολουθούν είναι μεν μακρύς αλλά είναι και δρόμος ευτυχίας και πορεία από την γη στον Ουρανό και από τα «λυπηρότερα» στα «θυμηδέστερα».

Κάθε άνθρωπος που γεννιέται,μέσω ενός σταδίου αγώνων, δίδει θα λέγαμε εξετάσεις στον Θεό, ώστε η βιωτή του στην γη να αποτελέσει την εγγύηση για την αιώνιο Ζωή. Επιβάλλεται επομένως, οι Χριστιανοί να μην χάνουν τον χρόνο τους άσκοπα αλλά να αξιοποιούν το κάθε λεπτό της ζωής τους «εξαγοράζοντας» την αιωνιότητα.

Στην Εκκλησία μας αυτός που πέθανε δεν χάνεται αλλά «κοιμάται», αναπαύεται στο κοιμητήριο και όσοι επιμένουν να αφήνουν τον άνθρωπο να είναι μόνος του σε αυτό το μεγάλο και μακρύ ταξίδι επιδιώκοντας να τον κάψουν, ουσιαστικά αρνούνται να τον αφήσουν να βλέπει και να προσανατολίζεται στον «Ήλιο της Δικαιοσύνης»,αγνοούν τις Ελληνικές και Χριστιανικές παραδόσεις,δεν αποδίδουν τις δέουσες τιμές στον κεκοιμημένο,και ξεχνούν ότι από την στιγμή της Βαπτίσεως του στο όνομα της Άγιας Τριάδος αυτός αποτελεί ναό του εν ημίνκατοικούντος Πνεύματος Αγίου.     

Ολοκλήρωσε τον παρηγορητικό λόγο του ευχόμενος στον σύζυγο της εκλιπούσης, κ. Ηλία Κοφινά, στα παιδιά του και στους συγγενείς τους να έχουν την άνωθεν παρηγορία».