ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Συγκεντρώθηκαν οι δήμαρχοι και είπαν ότι υπάρχει πρόβλημα! -Η αναφορά που έκαναν στο φράγμα…

Από το δήμο Βέλου- Βόχας ανακοινώνεται:

«Ιστορική Συνάντηση των Δημάρχων της Κορινθίας στο Ζευγολατιό για την Αντιμετώπιση της Λειψυδρίας: Ενότητα και Αλληλεγγύη για το Μέλλον όλων μας

Το βράδυ της Δευτέρας 26 Αυγούστου, στην έδρα του Δήμου Βέλου-Βόχας, στο δημαρχείο στο Ζευγολατιό, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των δημάρχων της Κορινθίας με αποκλειστικό θέμα το έντονο πρόβλημα λειψυδρίας. Η συνάντηση που αποτέλεσε μια έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο από έλλειψη νερού τόπο μας, είχε ως αντικείμενο τη λήψη κοινών αποφάσεων για την αντιμετώπιση της κρίσιμης αυτής κατάστασης, καθώς και για τη διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλους τους Δήμους της Κορινθίας.

Στο Δημαρχείο του Ζευγολατιού ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας Θανάσης Μανάβης είχε την τιμή να υποδεχθεί τον Δήμαρχο Κορινθίων Νίκο Σταυρέλη, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο, τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Γεώργιο Γκιώνη, τον Δήμαρχο Νεμέας Κωνσταντίνο Φρούσιο καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Θεόδωρο Μπακώλη που αναπλήρωνε τον ασθενούντα Δήμαρχο Βλάση Τσιώτο.

Οι δήμαρχοι εξέφρασαν τη βαθιά τους ανησυχία για τις επιπτώσεις της λειψυδρίας στην τοπική κοινωνία, τη γεωργία, και την οικονομία και δεσμεύτηκαν να εργαστούν από κοινού για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων. Κοινή παραδοχή το γεγονός ότι πρέπει το έργο του Φράγματος του Ασωπού να ξεκινήσει και πάλι και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Είναι η μόνη βιώσιμη λύση, που πρέπει να υποστηρίζεται και από την ορθή διαχείριση της Στυμφαλίας, ώστε να υπάρχει επάρκεια νερού τόσο για άρδευση όσο και για ύδρευση.

Επίσης, υπήρξε κοινή γραμμή και συμφωνία για την πίεση της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργείων να υπάρξουν γενναίες χρηματοδοτήσεις που θα καλύψουν την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδων αφαλάτωσης στους παραλιακούς δήμους του Κορινθιακού. Οι σύγχρονες μονάδες αφαλάτωσης, έχουν χαμηλή περιβαλλοντική επιβάρυνση και στην περίπτωση της Κορινθίας θα βοηθήσουν σημαντικά καθώς ο υδροφόρος ορίζοντας στην πεδινή ζώνη έχει φτάσει σε ιστορικά χαμηλά και είναι στα «κόκκινα» από πολλές απόψεις.

Ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Θανάσης Μανάβης, οικοδεσπότης της συνάντησης, ευχαρίστησε θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία και τη στήριξή τους, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ενότητα και συλλογική δράση σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Η ιστορική αυτή συνάντηση σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας εποχής συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των Δήμων της Κορινθίας, με κύριο στόχο την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκαλεί η παρατεταμένη ανομβρία και η διαχείριση των υδάτινων πόρων. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν αναμφίβολα, αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας Κοινοτήτων και Αγροτικής Παραγωγής από τις αρνητικές επιπτώσεις της λειψυδρίας.

Στο Ζευγολατιό γράφτηκε μια νέα σελίδα στην ιστορία της Κορινθίας. Μια σελίδα αλληλεγγύης και συναδέλφωσης στην αυτοδιοίκηση, που δεν μπορεί παρά να φέρει θετικά αποτελέσματα για το μέλλον όλων μας».

Όταν ο Ταγαράς πριν κάποια χρόνια έκανε δηλώσεις και φωτογραφιζόταν στο σημείο που θα γίνει το φράγμα στον Ασωπό! Τα χρόνια πέρασαν και…

ΣΣ. Συναντήθηκαν οι δήμαρχοι και είπαν ότι υπάρχει πρόβλημα λειψυδρίας! Κάτι το οποίο είναι γνωστό σε όλους! Το θέμα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα!

Σε ότι αφορά την αναφορά στο φράγμα στον Ασωπό οι Κορίνθιοι έχουν “χορτάσει” τόσα χρόνια από τις δηλώσεις των Κορίνθιων πολιτικών και κυρίως του Ν. Ταγαρά για την αισιοδοξία του ότι το έργο προχωράει κανονικά!

Και μετά από τόσα χρόνια έχουν μείνει οι δηλώσεις του Ν. Ταγαρά που έγιναν πριν μία δεκαετία περίπου! Είπαμε από λόγια …χορτάσαμε!

Απλά εμείς είμαστε εδώ στην korinthiannews.gr για να υπενθυμίζουμε ποιοι το παρακάναν με δηλώσεις κάποτε και ποια είναι η πραγματικότητα σήμερα!

Κ.Ν