ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Συνάντηση Πτωχού με τη διοίκηση της ΠΟΕΕ -Τι ανέφερε και τι αναγνώρισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης…

Από την Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Π.Ο.Ε.Ε) ανακοινώνεται:

“Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κύριος Δημήτρης Πτωχός ζήτησε να έχει συνάντηση με τη Διοίκηση της ΠΟΕΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κορινθίας.

Εκεί ο Πρόεδρος Βασίλης Παγώνης και τα μέλη της Διοίκησης είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στον κύριο Πτωχό  την Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, το θεσμικό της ρόλο στην εκπροσώπηση της πολύ μικρής και μικρής επιχειρηματικότητας της Πελοποννήσου.

Ταυτόχρονα παρουσίασαν τα σημαντικά προβλήματα που βιώνουν οι επιχειρήσεις, τις αθροιστικές συνέπειες από τις απανωτές κρίσεις αλλά και τις καταστροφές στην περιοχή, τις ανάγκες στήριξης που έχουν και την υποχρέωση της Περιφέρειας να βρει τρόπο να εντάξει και αυτές τις επιχειρήσεις στα Προγράμματα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητάς τους.

Ο κύριος Πτωχός αναγνώρισε τόσο το θεσμικό ρόλο της ΠΟΕΕ, όσο και την ανάγκη αποκατάστασης γέφυρας επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και της Ομοσπονδίας. Κυρίως αναγνώρισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολύ μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και την ανάγκη στήριξής τους από την Περιφέρεια, μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων που θα δημιουργηθούν προς αυτό το σκοπό, εκμεταλλευόμενοι τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης. Δέχθηκε ότι η στήριξη των επιχειρήσεων αυτών έχει ως άμεσο αποτέλεσμα της στήριξη της Κοινωνίας στο σύνολό της.

Η συνάντηση υπήρξε αποδοτική και έβαλε τα θεμέλια για μια μελλοντική γόνιμη συνεργασία προς όφελος των συναδέλφων και του συνόλου της μικρής οικογενειακής επιχειρηματικότητας».