ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Τα καταστήματα των ΕΛΤΑ βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο!

Σε δελτίο τύπου από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία Γ. Ψυχογιό αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσε ο βουλευτής Κορινθίας, Γ. Ψυχογιός, για την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των ΕΛΤΑ στην Κορινθία με προσωπικό, προκειμένου να μην κλείσει κανένα κατάστημα και να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες τους.

Σύμφωνα με την Ερώτηση, τα καταστήματα των ΕΛΤΑ στο Νομό Κορινθίας, που είναι ο δεύτερος σε πληθυσμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με μεγάλη αύξηση κατά τους θερινούς μήνες, απαξιώνονται διαρκώς και εν μέσω πανδημίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν εύκολα να ανταποκριθούν στις πολλαπλές αρμοδιότητές τους και αρκετά από αυτά να βρίσκονται ένα βήμα πριν το κλείσιμο.

Καμία πρόσληψη προσωπικού, λύση συμβάσεων και απολύσεις, κενές θέσεις υπαλλήλων από τις συνταξιοδοτήσεις που δεν αναπληρώνονται, ακύρωση του προγράμματος της εναλλακτικής θητείας, μεγάλος μέσος όρος ηλικίας των υπαλλήλων που έχουν απομείνει, μειώσεις μισθών και εξουθένωση του ελλιπέστατου δυναμικού που καταβάλλει τεράστια προσπάθεια καθημερινά, συνθέτουν τη ζοφερή και απαράδεκτη εικόνα που επικρατεί σε έναν ιστορικό και κοινωνικά νευραλγικό Οργανισμό, κατοχυρωμένο στη συνείδηση των πολιτών του Νομού και της χώρας…”