ΚΟΡΙΝΘΙΑ: …Την είπαν στον Χ. Δήμα! -“Επενδύσεις που βρήκαν “εύκρατο κλίμα” χάρη στο δρόμο που άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ”

Από το ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας ανακοινώνεται:

“Κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα είχε κανένα νόημα, ο σχολιασμός της επίσκεψης του υφυπουργού Ανάπτυξης Χ. Δήμα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας φαρμακευτικής κάνναβης στην Κόρινθο, ούτε και των δηλώσεών του για την ανάπτυξη που θα φέρει στο νομό.

Θα την αφήναμε να περάσει ασχολίαστη, αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πριν τέσσερα χρόνια, όταν έφερε στην Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο, δεν είχε υποστεί τη συκοφαντική αντιπολίτευση της ΝΔ, που, δια στόματος του νυν υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, μιλούσε για δήθεν “εξάπλωση” των ναρκωτικών, για “χασισέμπορους” και άλλα φαιδρά, πετώντας ανερυθρίαστα τόνους λάσπης και σαμποτάροντας τις επενδύσεις.

Θυμίζουμε πως σε ό,τι αφορά την φαρμακευτική κάνναβη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε ένα σαφές νομοθετικό πλαίσιο, σε ένα πεδίο που για πολλά χρόνια δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα και με τον νόμο 4523/2018 θεσμοθετήθηκε η δυνατότητα εγχώριας παραγωγής και τελικής επεξεργασίας προϊόντων κάνναβης, θέτοντας τις βάσεις για τη δημιουργία μιας νέας αγοράς.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέες τομές ιδρύοντας έναν Εθνικό Οργανισμό Κάνναβης, ώστε οι διάσπαρτες αρμοδιότητες μεταξύ των υπουργείων να περάσουν σε μία Αρχή και να δημιουργήσει Μητρώο Ασθενών με έκδοση Κάρτας ώστε οι ασθενείς να μην κινδυνεύουν με συλλήψεις και να έχουν πρόσβαση στη θεραπεία τους, όπως επανειλημμένα έχουμε ζητήσει, τη στιγμή, μάλιστα, που υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες, καθυστερήσεις και έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου και για την βιομηχανική κάνναβη, όπως τονίστηκε σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Χαιρόμαστε, που επιτέλους, σήμερα δια στόματος του κου Δήμα, η ΝΔ αποδέχεται τον σημαντικό για την οικονομία της χώρας και του νομού, ρόλο που διαδραματίζουν επενδύσεις, οι οποίες βρήκαν “εύκρατο κλίμα” στη χώρα μας, χάρη στο δρόμο άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, περιμένουμε 2,5 χρόνια μετά τις εκλογές του 2019, να δούμε πότε η κυβέρνηση της ΝΔ, θα κάνει δηλώσεις για δικά της έργα και για τις δικές της αναπτυξιακές πολιτικές, χωρίς να βασίζεται αποκλειστικά στις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης…”