ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Τι αναφέρει ο απερχόμενος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ…

Ο απερχόμενος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κορινθίας Δ. Αγγελόπουλος σε επιστολή του αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Με τις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη των νέων τοπικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής ολοκληρώθηκε ένας κύκλος τεσσάρων ετών για τη Νομαρχιακή Επιτροπής Κορινθίας. Σε όλο αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τα προβλήματα της Κορινθίας και της Χώρας προτείνοντας λύσεις ουσιαστικές και ρεαλιστικές, υπογραμμίζοντας παράλληλα τις Κυβερνητικές ανεπάρκειες Σύριζα και ΝΔ.

Προσπαθήσαμε παράλληλα να κρατήσουμε την Παράταξη μας όρθια και να συμβάλλουμε στην αναγέννηση της σε μία εποχή που ήταν της μόδας για όλα να φταίει το ΠΑΣΟΚ.

Όλα τα μεγάλα ζητήματα του νομού μας αναδείχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Με επισκέψεις κλιμακίων στο νομό, με Ερώτηση στην Ευρωβουλή  και με δεκάδες Ερωτήσεις στη Βουλή. 

Με πολλές συναντήσεις με όλους τους κοινωνικούς, παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς του Νομού, με εργατικά κέντρα, εργαζομένους, συλλόγους (Εμπορικούς, Ιατρικό, Οδοντιατρικό, Φαρμακευτικό, Δικηγορικό), Επιμελητήρια (ΤΕΕ Κορινθίας, Οικονομικό – Εμπορικό, ΓΕΩΤ.Ε.Ε., ΕΕΤΕΜ Κορινθίας) με τηνΟΕΒΕ, με επαγγελματίες,  ντόπιους επιχειρηματίες, παραγωγούς, με αγροτικούς συνεταιρισμούς και αγρότες.

Με συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους. Με περιηγήσεις στις αγορές της Κορινθίας, συναντήσεις με τους διευθυντές όλων  των δομών εκπαίδευσης της Κορινθίας, τον Πρύτανη, τη διοίκηση του κοινωνικού φροντιστηρίου Κορίνθου, με στελέχη – εκπαιδευτικούς του Κινήματος Αλλαγής από την Κορινθία και τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Διονύσιο.

Οργανώθηκαν πολλές εκδηλώσεις –ομιλίες σε γεμάτες αίθουσες. Αξίζει να σημειωθεί πως στην Κορινθία,το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έλαβε υψηλότερο από το πανελλήνιο ποσοστό τουσε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις (ευρωεκλογές 2019 – Βουλευτικές 2019).

Επιπλέον, στις Περιφερειακές Εκλογές του 2019 η Κορινθία ήταν η μοναδική Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου που εξέλεξε  περιφερειακό σύμβουλο από τον συνδυασμό που στηριζόταν από την παράταξη μας.

Προεκλογικά ανοίξαμε εκλογικό γραφείο στον κεντρικότερο δρόμο της Κορίνθου, ενώ δημιουργήθηκαν λογαριασμοί της ΝΕ Κορινθίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, Instagram, twitter) για την καλύτερη ενημέρωση των μελών και φίλων της παράταξής μας στον Νομό.

Επίσης,την Κορινθία την περασμένη τετραετία επισκέφτηκαν συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις – δράσεις – συναντήσεις,η Αείμνηστη Πρόεδρος μας Φ. Γεννηματά, ο σημερινός Πρόεδρος μας Ν. Ανδρουλάκης,  ο Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας Μ. Κατρίνης, ο Ε’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Ο. Κωνσταντινόπουλος, η Ευρωβουλευτής Ε. Καϊλή, οι Βουλευτές Α. Πουλάς, Κ. Σκανδαλίδης, Γ. Μουλκιώτης, Χ. Κεφαλίδου, Γ Καμίνης, Γ. Αρβανιτίδης, ο Γ. Μανιάτης, ο Ν. Παπανδρέου, ο Γραμματέας της ΚΠΕ Μ. Χριστοδουλάκης, ο Π. Χριστίδης, ο Γ. Μπουλμπασάκος, ο Γ. Τούντας, ο Β. Έξαρχος, ο Μ. Γαρδικιώτης, ο Ν. Τσούλιας, ο Σ. Παραστατίδης, ο Π. Καρκατσούλης, ο Σ. Κωνσταντίνου, κάποιοι εκ των οποίων για περισσότερες από μία φορές. 

Επιπλέον, διοργανώθηκαν με επιτυχία,διαφάνεια και αξιοπιστία  μία σειρά από εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες που αφορούσαν εκλογές  τοπικών οργανώσεων,  εκλογή Προέδρου, δύο εκλογές Συνέδρων και εκλογές οργάνων.Στις τελευταίες εκλογές προέδρου και οργάνων λειτούργησαν 10 εκλογικά κέντρα στην Κορινθία έχοντας δικηγόρους ως Προέδρους Εφορευτικών Επιτροπών.Επίσης, θεσμική ήταν η παρουσία μαςσε όλες τιςκεντρικές ομιλίες – εκδηλώσεις που είχαν οργανώσει τα επιτελεία των υποψηφίων προέδρων στον νομό(Ν. Ανδρουλάκη, Γ Παπανδρέου, Α. Λοβέρδου και Π. Γερουλάνου).

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Ευρωβουλευτή και σημερινό Πρόεδρο μας Ν. Ανδρουλάκη και την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα που μας πρόσφεραν όποια βοήθεια τους ζητήσαμε, τους δημοσιογράφους και τα τοπικά ΜΜΕ που κάλυψαν- πρόβαλαν τις δράσεις μας,  όλους όσους συνεργασθήκαμε για την ανάδειξη τοπικών θεμάτων και φυσικά τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στην Κορινθία που μας στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια.

Ιδιαίτερη μνεία και ευγνωμοσύνη για την άριστη συνεργασία μας με την αείμνηστη Πρόεδρο μας Φ. Γεννηματά που κράτησε την παράταξη μας όρθια στην πιο δύσκολη καμπή της ιστορίας της .

Κλείνοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως ο μόνος και πραγματικός μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Τα προβλήματα αυτά οξύνονται αντί να λύνονται εξαιτίας μίας κακής Κυβέρνησης και μίας απούσας Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η σημερινή κατάσταση μπορεί να δείχνει αδιέξοδη όμως υπάρχουν λύσεις και αυτές βρίσκονται στην σοσιαλδημοκρατία. Η Χώρα χρειάζεται ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για να μπορέσει να τις υλοποιήσει.

Προχωράμε μπροστά με ενότητα, εξωστρέφεια και πολλή δουλειά. Χρειάζεται όραμα, σχέδιο και προτάσεις για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του τόπου και προοπτική στη Χώρα.

Καλό έργο στην Νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας.

Δημήτρης Αγγελόπουλος (Απερχόμενος Γραμματέας Ν.Ε. Κορινθίας και Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής)…”