ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Τονίζουν συνεχώς την “γκάφα” του πρωθυπουργού! -Κλειστή παραμένει η διώρυγα- Καταστροφικές οι συνέπειες…

Κλειστή παραμένει εδώ και αρκετούς μήνες η διώρυγα της Κορίνθου! Καταστροφικές είναι οι συνέπειες σε αρκετούς τομείς.

Από την άλλη όλοι θυμούνται την “γκάφα” του πρωθυπουργού ο οποίος σε πρόσφατη επίσκεψή του στη διώρυγα δεν ήξερε (!!!) ότι το κανάλι είναι κλειστό!!! (για υπενθύμιση δείτε την ανάρτηση: ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Άγνοια ή «γκάφα» του πρωθυπουργού; -Ρώτησε πότε «θα κλείσει» η ήδη κλειστή διώρυγα της Κορίνθου!

Από το γραφείο τύπου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γ. Ψυχογιού αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ψυχογιός, για τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει το συνεχιζόμενο κλείσιμο της Διώρυγας της Κορίνθου.

Μέχρι σήμερα, και παρά τις παρεμβάσεις μας στη Βουλή και τις επισκέψεις  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας  το προηγούμενο διάστημα στη  Διώρυγα, η τελευταία  παραμένει ακόμα κλειστή χωρίς χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας. Οι συνέπειες είναι καταστροφικές με την τραγική υστέρηση εσόδων για την Εταιρεία και το Δημόσιο, την συνεχιζόμενη ανασφάλεια των εργαζομένων, την παρεμπόδιση της ασφαλούς ναυσιπλοΐας αλλά και χιλιάδων ιστιοπλοϊκών και σκαφών αναψυχής που κατέπλεαν  στην  Κορινθία και όχι μόνο.

Αποκορύφωμα της κυβερνητικής αδιαφορίας ήταν η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Διώρυγα, ο οποίος όχι μόνο δεν ήξερε ότι το Κανάλι είναι κλειστό, αλλά δεν έδωσε και καμία ουσιαστική λύση για την επαναλειτουργία της.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο βουλευτής Κορινθίας  ζητά άμεσα απαντήσεις και ενέργειες από τα συναρμόδια  Υπουργεία θέτοντας τα παρακάτω κρίσιμα ζητήματα:

Για ποιο λόγο δεν γίνονται οι αναγκαίες ενέργειες για να «ανοίξει» άμεσα η Διώρυγα της Κορίνθου και ποιο είναι τελικά το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας της; Γιατί δεν αξιοποιούνται τα πλωτά μέσα που διαθέτει η Α.Ε.ΔΙ.Κ., καθώς και η εμπειρία του προσωπικού ώστε να προχωρήσει σύντομα και αποτελεσματικά η απομάκρυνση των χωμάτινων όγκων;

Ποια είναι η απώλεια εσόδων για το Δημόσιο το διάστημα που παραμένει κλειστή και ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την απρόσκοπτη μισθοδοσία του προσωπικού της Εταιρείας»;