ΚΟΡΙΝΘΙΑ: “Τον προσέγγισε ομάδα εκβιαστών να γίνει ο “αντιπρόσωπος” των παράνομων δραστηριοτήτων τους σε καλοκαιρινά καταστήματα σε Ξυλόκαστρο και Κιάτο”

“Η GREEK MAFIA διευρύνει τα… σύνορα της και προβαίνει σε θανατηφόρες “εκκαθαρίσεις”, συνεργασίες και επεκτάσεις σε Αττική και επαρχία ανάλογα με τις εγκληματικές συμπράξεις. Η οικονομική “πίτα” εκβιασμών έχει μικρύνει λόγω LOCKDOWN, έχοντας όμως πολλούς διεκδικητές του “μαύρου χρήματος”.

Οι εκβιαστικές φατρίες… ακολουθούν τους ιδιοκτήτες καταστημάτων που έχουν ενδώσει στις οικονομικές απαιτήσεις τους, σε όλα τα καταστήματα που μπορεί να έχουν ανοίξει από Πειραιά, Κολωνάκι έως και Μύκονο. Η “γεωγραφία” της Ελληνικής “Καμόρα” αποτυπώνεται στις αστυνομικές εκθέσεις που συμπεριλαμβάνονται στο πρόσφατο υπόμνημα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Καταγράφονται σε αυτές τις εκθέσεις τουλάχιστον τέσσερις “αρχηγοί” των… Βόρειων και Νότιων, οι τρεις από τους οποίους έχουν πέσει θύματα αποτυχημένων συμβολαίων θανάτου τη διετία 2018-2019. Οι μεγάλες φατρίες συντονίζονται από τους “αρχηγούς” και έχουν αποκλειστική αρμοδιότητα τις εκβιαστικές προσεγγίσεις, ενώ οι τουλάχιστον 19 “υπαρχηγοί” διευθύνουν και καθοδηγούν τις υπο-ομάδες στην διακίνηση ναρκωτικών και πορνεία.

Η προσπάθεια επέκτασης των εγκληματικών οργανώσεων είχε φανεί από το 2015 με την περίπτωση του 39χρονου πυγμάχου Αναστάσιου Μπερδέση, όταν τον είχε προσεγγίσει ομάδα εκβιαστών της Αθήνας προκειμένου να γίνει ο “αντιπρόσωπος” των παράνομων δραστηριοτήτων τους σε καλοκαιρινά καταστήματα στο Ξυλόκαστρο, Κιάτο αλλά στην Πάτρα…”, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο thetoc.gr