ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Το μνημόσυνο του παπα- Βασίλη! -Οι δυσκολίες του και η ορφάνια…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Το Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2022, στον Ι. Ενοριακό Ναό των Αγίων Αναργύρων Καλαμακίου Κορινθίας ετελέσθη το 40/νθήμερο Μνημόσυνο του Ιερέως Βασιλείου Μητρογιάννη  (1973-2021), χρηματίσαντος Εφημερίου του ως άνω Ι. Ναού από του έτους 1998 έως της τελευτής του.

Με την εντολή του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, ο οποίος ευρίσκετο στην Κρήτη για την ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, της Θ. Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών και Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Αγάπιος

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος άγιος Κεγχρεών με αφορμή το Ι. Μνημόσυνο ανέφερε ότι ο παπα-Βασίλης αντιμετώπισε τις όποιες δυσκολίες της ζωής του, όπως π.χ. την ορφάνια του από μητέρα σε μικρή ηλικία ως και ό,τι άλλο με την πίστη στην ανάσταση!

Η επί 23 χρόνια Εκκλησιαστική διακονία στην συγκεκριμένη Ενορία ως και στην Τράπεζα Τροφίμων και ενδυμάτων της Ι. Μητροπόλεώς μας με την επωνυμία  «Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ» του μακαριστού Ιερέως υπήρξε εύορκος και καρποφόρα, η έλλειψη όμως της σωματικής του παρουσίας για τα τρία νεαρά παιδιά του είναι αισθητή…»