ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Οι Αλκυονίδες …και οι νέες δηλώσεις των σεισμολόγων!

“Μπορεί ο σεισμός στην Εύβοια να μην ενεργοποιεί άλλα ρήγματα όμως η δήλωση του Άκη Τσελέντη ότι έχει χάσει τον ύπνο του για ενδεχομένη ενεργοποίηση ρηγμάτων όπως στις Αλκυονίδες προκαλεί έντονες αντιδράσεις.  

«Ο συγκεκριμένος σεισμός δεν μπορεί να ενεργοποιήσει άλλο ρήγμα. Έχω “χάσει τον ύπνο μου” από την ανησυχία για το τι μπορεί να δώσουν τα ανενεργά εδώ και καιρό ρήγματα. Ο Κορινθιακός έχει 40 χρόνια να δώσει μεγάλο σεισμό. Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε μια έξαρση και επειδή είναι κοντά στην Αθήνα, θα έχει επιπτώσεις και στην Αθήνα», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ο Άκης Τσελεντης.

Από την πλευρά του, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως «πολύ κακώς ξεκίνησε η δημόσια συζήτηση για την περιοχή των αλκυονίδων για δύο λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι γιατί ότι δεν έχουμε κανένα νεότερο στοιχείο απ’ ότι είχαμε εδώ και χρόνια και δεύτερο και σημαντικότερο κατά τη γνώμη μου από κοινωνική άποψη δεν είναι επιτρεπτέο αυτό για το λόγο ότι έχουμε αυτή τη στιγμή έντονη σεισμική διέγερση πολύ κοντά στην Αττική, στην άλλη πλευρά της Αττικής στα Ανατολικά και ανοίγουμε νέα πληγή συζητώντας για τις Αλκυονίδες στα δυτικά της Αττικής. Νομίζω ότι αν υπάρχουν στοιχεία μπορούν να έρθουν στα αρμόδια όργανα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ant1news.gr

ΣΣ. Και τώρα με αυτά που ακούνε οι Κορίνθιοι, που ακόμα θυμούνται το σεισμό του 81, πως είναι δυνατόν να ηρεμήσουν;

Για υπενθύμιση δείτε και την ανάρτηση: ΚΟΡΙΝΘΙΑ: “Βόμβα” Τσελέντη: “Έχω χάσει τον ύπνο μου με τις Αλκυονίδες -Η περιοχή έχει μαζέψει πάρα πολλή σεισμική ενέργεια”

Κ.Ν