ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Το συγκρότημα έχει συσσωρευμένες οφειλές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ…

Την πώληση του εμβληματικού θερέτρου POSEIDON RESORT στο Λουτράκι, προχωρούν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι πιστώτριες τράπεζες, μέσω διαδικασίας που «τρέχει» η Ernst & Young (EY).

Το ξενοδοχείο που πέρασε πολύ μεγάλες περιπέτειες, φθάνοντας στο όριο της χρεωκοπίας το 2017, με μεγάλες οφειλές σε Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία, Τράπεζες, εργαζόμενους και προμηθευτές, διασώθηκε μέσω συμφωνίας με την ZEUS International και με την υπαγωγή του στο άρθρο 106β, περί εξυγίανσης υπερχρεωμένων επιχειρήσεων σε λειτουργία.

Με την συμφωνία, την διαχείριση ανέλαβε η ZEUS, η οποία λειτούργησε τα δύο ξενοδοχεία του συγκροτήματος, ως Wyndham & Ramada Poseidon Resort, φέρνοντας την μεγαλύτερη παγκοσμίως αλυσίδα ξενοδοχείων στο Λουτράκι.

Σημειώνεται ότι το συγκρότημα έχει  συσσωρευμένες οφειλές από το παρελθόν δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ενώ έχει ανάγκη εκτεταμένων ανακαινίσεων, καθώς ένα μεγάλο μέρος του, έχει να ανακαινιστεί πάνω από 20 χρόνια.

Από την ανάληψη του συγκροτήματος από την ZEUS, σύμφωνα με πληροφορίες, όλες οι υποχρεώσεις εξυπηρετούνται κανονικά, ενώ εξοφλήθηκαν και οι οφειλές προς τους εργαζόμενους, ύψους πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που είχαν επιδικαστεί και με δικαστική απόφαση σε βάρος της επιχείρησης.

Ωστόσο, ερωτηματικά γεννά το γεγονός ότι οι δανείστριες τράπεζες, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι η Εθνική και η ALPHA, δεν τρέχουν ανοιχτή διαδικασία πώλησης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, αλλά στέλνουν το ενημερωτικό δελτίο της πώλησης σε συγκεκριμένους επενδυτές (άγνωστο με ποιο κριτήριο), διαδικασία καθόλου συνήθης, ειδικά εάν το ζητούμενο είναι το υψηλότερο τίμημα…”, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο money-tourism.gr