ΚΟΡΙΝΘΙΑ: …Τόσο τους απασχολεί το θέμα; -…Συνεχίστε έτσι!

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το θέμα που αφορά το λουκέτο στα ΕΛΤΑ στο Χιλιομόδι Κορινθίας και μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει μία ανακοίνωση στα ΜΜΕ από τους Κορίνθιους βουλευτές της κυβέρνησης (υποτίθεται ότι έχουμε και δύο υφυπουργούς)!!! Άραγε …τόσο τους απασχολεί το θέμα;

Από την “ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΟΡΙΑ –Συμπόρευση για την Ανατροπή” αναφέρεται:

“Όχι στην υποβάθμιση των ΕΛΤΑ – Άμεση ανάγκη η ενίσχυση των καταστημάτων της επαρχίας!

Η διοίκηση των ΕΛΤΑ προχώρησε στο κλείσιμο 25 ταχυδρομικών καταστημάτων πανελλαδικά, την Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023.Μεταξύ των οποίων αυτά της Αγίας Τριάδας Αργολίδας και της Βυτίνας Αρκαδίας.Η αναστολή της συναλλακτικής δραστηριότητας των εν λόγω καταστημάτων γίνεται στα πλαίσια «αναδιοργάνωσης του δικτύου των υποκαταστημάτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, Πελοποννήσου και Νήσων», σύμφωνα με την διοίκηση των ΕΛΤΑ, το οποίο περιλαμβάνει συνολικά συγχώνευση των 1.150 καταστημάτων κατά 10%. Στόχευση της διοίκησης της επιχείρησης είναι να κλείσουν το προσεχές διάστημα και τα καταστήματα στην Κάτω Ασέα και στην Τεγέα Αρκαδίας, στο Χιλιομόδι Κορινθίας, στο Τολό και στην Ερμιονίδα Αργολίδας.

Τα παραπάνω πραγματοποιούνται στα πλαίσια του «επιτελικού κράτους» και της «εξυγίανσης» των ελληνικών ταχυδρομείων.Το αποτέλεσμα είναι η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η διαρκώς αυξανόμενη ένταση της εργασίας για τους εργαζόμενους. Πάγια τακτική των κυβερνήσεων η πλήρης αποδιοργάνωση των φορέων πριν ιδιωτικοποιηθούν έναντι ευτελών χρηματικών ποσών από επιχειρηματικούς ομίλους-«εξυγιαντές».Πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του ΟΣΕ με τις γνωστές τραγικές συνέπειες!

Τα ΕΛΤΑ παρέχουν ταχυδρομικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, πράγμα που σημαίνει ότι το κλείσιμο των καταστημάτων θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των κατοίκων των περιοχών πχ αλληλογραφία, πληρωμή συντάξεων, πληρωμή λογαριασμών κ.ά.Τα ήδη εναπομείναντα υποστελεχωμένα καταστήματα των ΕΛΤΑ αδυνατούν να καλύψουν επαρκώς τις ανάγκες του κοινού. Απαιτείται γενναία χρηματοδότηση για νέες προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων και στελέχωση των καταστημάτων.

Ν’ αποτρέψουμε να πάρουν τα ΕΛΤΑ την τροπή άλλων πρώην κρατικών επιχειρήσεων! Η ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων όπως η ΔΕΗ και ΟΤΕ, είχε σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση και την ακρίβεια των παρεχόμενων υπηρεσιών εγκαθιδρύοντας επιχειρηματικούς ομίλους που απέβλεπαν μόνο στο κέρδος μακριά και πέρα απ’ τις λαϊκές ανάγκες”.

ΣΣ. Για υπενθύμιση δείτε την ανάρτηση: ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Αφορά το κατάστημα ΕΛΤΑ στο Χιλιομόδι! Τι θα γίνει σε μία εβδομάδα…

Κ.Ν