ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Χάρισε την τεράστια περιουσία του στο δημόσιο!!! -Ένας ξεχωριστός ΑΝΘΡΩΠΟΣ

“Σύμφωνα με έρευνα του menshouse.gr δεν έχει υπάρξει άνθρωπος που να κατέβηκε στην πολιτική υποστηρίζοντας ότι το κάνει για οποιονδήποτε άλλο λόγο πλην του να υπηρετήσει τον «λαό» και την «πατρίδα» του.

Ο Νίκος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος έφυγε πριν λίγες μέρες από αυτό τον κόσμο, υπήρξε επί σειρά ετών πολιτικός, αλλά φαίνεται πως δεν άφησε πολλά πλούτη και υλικά αγαθά πίσω του. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια της ζωής του τα πέρασε σε ένα μικρό διαμέρισμα στην Αθήνα, το οποίο μάλιστα νοίκιαζε.

Έχοντας εκλεγεί 6 φορές βουλευτής στο παρελθόν, ίσως θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό, όμως ο ίδιος είχε φροντίσει να «απαλλαγεί» από την περιουσία του, κάνοντας κάτι εντελώς ασυνήθιστο και απρόσμενο, ειδικά για πολιτικό.

Πριν λίγα χρόνια, αυτός ο άνθρωπος που πέθανε λησμονημένος από όλους, απασχόλησε για μία και μοναδική φορά τα ΜΜΕ. Ήταν τότε που ήρθε στο φως η πρόθεσή του να δωρίσει τα πάντα στο ελληνικό δημόσιο για να μειωθεί το δημόσιο χρέος. Και όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε μια ακίνητη περιουσία στην Κορινθία που αποτιμάται στα 10 εκατομμύρια ευρώ!

Διατηρώντας επί σειρά ετών τεχνικό γραφείο και ζώντας την περίοδο της ανοικοδόμησης, ο Αναγνωστόπουλος, πολιτικός μηχανικός, αριστούχος του Πολυτεχνείου και με δεκάδες βραβεύσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τα κατάφερε μια χαρά εξασκώντας το επάγγελμά του.

Και αυτή ακριβώς η επαγγελματική επιτυχία του ήταν κι ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν είδε την πολιτική ως μέσο βιοπορισμού, αλλά ως έναν τρόπο να έρθει σε επαφή με τον κόσμο και τα προβλήματά του.

Ο Νίκος Αναγνωστόπουλος πέθανε πριν λίγες μέρες, σε ηλικία 88 ετών. Ζούσε μόνος και η απόφασή του να χαρίσει τα πάντα στο ελληνικό κράτος προφανώς σχετίζεται με το γεγονός ότι η μοίρα δεν είχε στα σχέδιά της να του επιτρέψει να δημιουργήσει οικογένεια. Πριν από 45 χρόνια η πρώτη σύζυγός του χάνει κατά την διάρκεια της γέννας δίδυμα. Λίγους μήνες μετά το ζευγάρι χωρίζει, ενώ και ο δεύτερος γάμος του (αρκετά χρόνια μετά) θα καταλήξει σε διαζύγιο, χωρίς παιδιά.…”, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο menshouse.gr