ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Άστραψε και βρόντηξε σήμερα ο Νανόπουλος! -Μία ανακοίνωση “φωτιά” -Ο πρώην δήμαρχος τόνισε τα ψέματα του Σταυρέλη και τα ατοπήματα που έκανε! -Του συνιστά: “Να μην αγωνιά για να βολέψει από την πρώτη μέρα όλους τους σπόνσορές του…”…

…Πολύ βιαστικός και μάλλον αδιάβαστος φάνηκε να είναι ο νέος δήμαρχος Κορινθίων Ν. Σταυρέλης στη χθεσινή συνέντευξη τύπου σε ότι αφορά το θέμα του Δημόπρακτου! Είπε πράγματα τα οποία μάλλον τον εξέθεσαν!

Δύο τινά συμβαίνουν: Ή κάποιοι δεν τον ενημέρωσαν σωστά ή ήταν αδιάβαστος και είπε πράγματα …που δεν μαζεύονται!

Μετά τον θόρυβο που προκάλεσε ο Σταυρέλης, όπως ήταν αναμενόμενο, σήμερα έκανε συνέντευξη τύπου ο πρώην δήμαρχος Β. Νανόπουλος, μαζί με τον Τ. Πιέτρη, οι οποίοι έθεσαν το θέμα του Δημόπρακτου όπως πρέπει, εκθέτοντας και τονίζοντας τα ΨΕΜΑΤΑ του Σταυρέλη!!!

Ο Νανόπουλος έχει αποδείξει ως τώρα ότι μετράει πολύ τα λόγια του όταν τοποθετείται για ένα θέμα και αποφεύγει να εκτίθεται!

Η χθεσινή συμπεριφορά του Ν. Σταυρέλη τόσο κατα του πρώην δημάρχου Κορινθίων Β. Νανόπουλου (αλλά και των άλλων δύο εν ενεργεία δημάρχων του νομού) όσο και κάποιων εκπροσώπων των ΜΜΕ δείχνει ότι χάνει εύκολα τον έλεγχο, αν και βρίσκεται ένα μόλις μήνα στο τιμόνι του δήμου!

Θα συνιστούσαμε περισσότερη ψυχραιμία στον νέο δήμαρχο και στο εξής να είναι πολύ πιο προσεχτικός στο τι αναφέρει και πως σε άλλες συνεντεύξεις τύπου που θα ακολουθήσουν!

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του πρώην δημάρχου Κορινθίων Β. Νανόπουλου στο θέμα του Δημόπρακτου όπου θεωρούμε ότι θα λυθεί η απορία και στον τελευταίο Κορίνθιο πολίτη για το τι συμβαίνει μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τις δηλώσεις του Σταυρέλη!

Β. Νανόπουλος: “Οι κατηγορίες είναι αποτέλεσμα φαντασίας,  σύγχυσης ,ταραχής και κακής επιρροής από την στρατιά των ειδικών συμβούλων που διαθέτει -Να μην αγωνιά για να βολέψει από την πρώτη μέρα όλους τους σπόνσορές του…”

Σε ανακοίνωση από τον πρώην δήμαρχο Κορινθίων Β. Νανόπουλο αναφέρεται:

«Μαθήματα δημοκρατικής συμπεριφοράς από τον κύριο Σταυρέλη δεν δεχόμαστε.

Ο νέος δήμαρχος σε χθεσινή του συνέντευξη υπέπεσε σε σοβαρά ατοπήματα απευθύνοντας αστήρικτες ,ανυπόστατες και προσβλητικές κατηγορίες σε βάρος μου , του δημοτικού συμβούλου Τιμολέοντος  Πιέτρη και δυο δημάρχων εν ενεργεία .

Κατηγορίες για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι ,ανίερες συμμαχίες , πούλημα του δήμου Κορινθίων σε έτερο δήμο ,απρέπεια σε βάρος των Κορινθίων , ψίθυρους ,παιχνίδια, καταστροφή του τόπου είναι απαράδεκτες για εν ενεργεία δήμαρχο. Προφανώς οι κατηγορίες είναι αποτέλεσμα φαντασίας,  σύγχυσης ,ταραχής και κακής επιρροής από την στρατιά των ειδικών συμβούλων που διαθέτει.

Είναι ψέμα ότι δεν ψηφίστηκε ομόφωνα το προεδρείο του Δημόπρακτου , δείτε την ανάρτηση στη διαύγεια.

Είναι ψέμα ότι το συμφέρον του δήμου δεν ψηφίστηκε, αναβλήθηκε η έγκριση της δαπάνης των 350.000 ευρώ για μισθούς προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στην 5ετή  θητεία τους που ζητήθηκε από αναρμόδιο όργανο και χωρίς τεκμηρίωση.

Ίδρυσα τον αναπτυξιακό οργανισμό με τους δημάρχους των όμορων δήμων πριν χρόνια στη βάση της διαδημοτικής συνεργασίας και στη θητεία μου όλες οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες. Η νοοτροπία του αποφασίζομεν και διατάσσομεν που προωθεί ο κ Σταυρέλης δεν αρμόζει στη θέση του  δημάρχου Κορινθίων και στη δική μου νοοτροπία. 

Η πρόταση μου ήταν κατά την ίδρυση του οργανισμού δημόσια να είναι  πρόεδρος του Δημόπρακτου δήμαρχος εκ περιτροπής εκ των μετόχων με συμφωνία κυρίων χωρίς όμως να αποτυπωθεί στο καταστατικό σκοπίμως. Τώρα κανένας δήμαρχος  δεν έβαλε υποψηφιότητα με βάση αυτή τη συμφωνία για τη θέση του προέδρου άρα άδικα με κατηγορεί ο δήμαρχος .

Για το συμφέρον του δήμου Κορινθίων φρόντισα άλλωστε μέσω του καταστατικού να έχει ο δήμος Κορινθίων την πλειοψηφία των εδρών στο διοικητικό συμβούλιο του Δημόπρακτου , 5 έδρες από τις 9. Στη γενική συνέλευση ο δήμος Κορινθίων έχει το 50% γιατί πίστευα και πιστεύω  ότι δεν είναι ιδιοκτησία του δήμου Κορινθίων ο οργανισμός αλλά στηρίζεται στη διαδημοτική συνεργασία .

Έδωσα κατά συνέπεια όλη την δύναμη στον δήμαρχο Κορινθίων για να λειτουργήσει τον Δημόπρακτο . Όλα τα υπόλοιπα που είπε ο κ Σταυρέλης στην συνέντευξη του σε εγχειρίδιο προπαγάνδας τύπου Γκαίμπελς ίσως περιλαμβάνονται .

Είναι ψέμα του κ Σταυρέλη ότι δεν ψηφίστηκε ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος , ψηφίστηκαν. Οι αμοιβές τους δεν ψηφίστηκαν .

Σε ότι επίσης αφορά τη δημοκρατική συμπεριφορά σημειώνω ότι στη διάρκεια της θητείας μου ως δήμαρχος είχα δώσει σημαντική θέση ευθύνης στον ίδιο αλλά και στις άλλες παρατάξεις.

Για παράδειγμα στην τριμελή επιτροπή εκτίμησης των ενστάσεων στην ΔΕΥΑΚ όρισα τον κ Καρσιώτη , τον κ Σταυρέλη και  τον κ  Ασημακόπουλο για 3 χρόνια . Την θέση αξιοποίησε  ψηφοθηρικά ο κ Σταυρέλης όπως γνωρίζει πολύ καλά. Εμείς λοιπόν φροντίζαμε  να έχουμε διαφάνεια παντού και συμμετοχή της μειοψηφίας σε κρίσιμους τομείς .

Η θέση την οποίαν πήραμε στον Δημόπρακτο δεν είναι θέση στην οποία εν λευκώ θα ψηφίζουμε αυτά τα οποία λέει ο κ.Σταυρέλης ειδικά όταν δεν  είναι σύννομα , ή αυτά είναι παράνομα είτε δεν είναι σωστά.

 Στην περίπτωση της συνεδρίασης για τη συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ του Δημόπρακτου  ο Τιμολέων Πιέτρης ψήφισε για πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κατά την υπόδειξη του κ Σταυρέλη. Καταψήφισε όπως έπρεπε την πρόταση για μισθό  στον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Δημόπρακτου διότι δεν ήταν θέμα στην ημερήσια διάταξη και δεν ήταν αρμοδιότητα του διοικητικού συμβουλίου να αποφασίζει και ζήτησε συζήτηση σε άλλη συνεδρίαση και με οικονομικά στοιχεία διαθέσιμα  .

Οι αμοιβές του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου  σύμφωνα με το καταστατικό στην σελίδα 35 άρθρο 15 είναι αρμοδιότητα της γενικής συνέλευσης. Το ίδιο φαίνεται και στη σελίδα 40 του καταστατικού άρθρο 18. Δεν είναι αρμοδιότητα του διοικητικού συμβουλίου – δεν ισχύει το πρότυπο Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει .Το ύψος όμως της αμοιβής αποφασίζει η γενική συνέλευση του Δημόπρακτου δηλαδή οι 3 δήμαρχοι και όχι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος για τον εαυτό τους .

Δεν αρνούμαι να είναι αμειβόμενη η θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου παρότι στη δική μας θητεία  ήταν άμισθες και οι δυο θέσεις , πρόεδρος ήμουν εγώ και άμισθος ήταν ο  διευθύνων σύμβουλος αμειβόμενος από τη θέση του γενικού γραμματέα του δήμου Κορινθίων .

Συνιστώ στον κ Σταυρέλη να είναι συνεργάσιμος, λιγότερο αλαζών  και να τηρεί προεκλογικές δεσμεύσεις κάτι που δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα. Να πάψει να δημιουργεί και να βλέπει εχθρούς παντού. Να μην αγωνιά για να βολέψει από την πρώτη μέρα όλους τους σπόνσορές του. Δεν τον φοβάμαι θα το καταφέρει  στην πορεία. Αλλά ας κρατήσει  τα προσχήματα και να μην προκαλεί. Από τη μια επιβάλλει αύξηση δημοτικών τελών και από την άλλη δίνει  μισθούς συνεργατών  2-3-4 φορές πάνω από βασικό μισθό.

Ο Βασίλης Νανόπουλος ούτε πουλά το δήμο ούτε κάνει ανίερες συμμαχίες. Και παρ όλα αυτά εξακολουθεί για το καλό των Κορινθίων να ισχύει η επιθυμία μου να βοηθήσω τη νέα δημοτική αρχή αν και όπου μου ζητηθεί».

Τι ανέφερε σε χθεσινό δελτίο τύπου ο δήμαρχος Κορινθίων Ν. Σταυρέλης:

“Συνέντευξη τύπου παρέθεσε ο Δήμαρχος Κορινθίων την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημόπρακτου στις 6 Φεβρουαρίου. Ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων δήλωσε:

« Χθες έγινε μια απρέπεια σε βάρος της πόλης και του Δήμου Κορινθίων. Δυστυχώς διαψεύστηκα για τη θέση μου να συμμετάσχουν σε όλα τα νομικά πρόσωπα και τον Δημόπρακτο μέλη της Αντιπολίτευσης. Κατά τη συνεδρίαση της 5ης Φεβρουαρίου ο κ. Νανόπουλος επιβεβαίωσε ρητά στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι πούλησε την πόλη και τον Δήμο με ανίερες συμμαχίες εκτός Δήμου Κορινθίων.

Ο νεαρός δημοτικός σύμβουλος Τιμολέων Πιέτρης σε καθοριστική συνεδρίαση του αναπτυξιακού οργανισμού Δημόπρακτος, ψήφισε ενάντια στα συμφέροντα της πόλης και του Δήμου Κορινθίων. Μάλιστα δεν εγκρίθηκε με τη συμμετοχή των άλλων δύο μετόχων Λουτρακίου και Βέλου – Βόχας, η πρόταση του Δήμου Κορινθίων και της Δημοτικής Αρχής για δύο σημαίνοντα πρόσωπα, τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Ταγαρά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Νεκτάριο Σπηλιόπουλο.    

Πλέον έγινε φανερό σε όλους ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Ο Κορινθιακός Λαός μας έδωσε εντολή να διοικήσουμε. Μόνη μας έννοια είναι τα συμφέροντα των δημοτών μας. Εμείς προχωράμε μπροστά, δεν κοιτάμε το παρελθόν και τα αλλάζουμε όλα.

Σύντομα ανακοινώνουμε τις νέες εξελίξεις στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημόπρακτου, σύμφωνα με τον Νόμο και τη περαιτέρω συνεργασία μας. Η Δημοτική Αρχή δεν είναι όμηρος κανενός. Μόνος εντολέας είναι ο Κορινθιακός Λαός.

Συμφωνίες για παράδοση της πόλης και του Δήμου σε τρίτους δεν είναι εφικτές με Δημοτική Αρχή Σταυρέλη. Μάλλον κάποιοι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο».

ΣΣ. Τα υπόλοιπα που ανέφερε ο Σταυρέλης είναι στο βίντεο της συνέντευξης τύπου που πραγματοποίησε και έπαιξε στα ΜΜΕ. Οι χαρακτηρισμοί που ανέφερε σε πρόσωπα της αυτοδιοίκησης αλλά και εκπροσώπους των ΜΜΕ (θα κάνουμε άλλη ανάρτηση γι΄αυτό) θεωρούμε ότι δεν συνάδουν σε ένα πρόσωπο που τυγχάνει να είναι δήμαρχος σε μία περιοχή! Ας ελπίσουμε τέτοιου είδους λάθη δεν θα επαναληφθούν από τον ίδιο στη συνέχεια…

Κ.Ν