ΚΟΡΙΝΘΟΣ: «Έριξε» τον Σταυρό στα νερά του Κορινθιακού Κόλπου… αλλά χωρίς τους κολυμβητές

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων: «Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη και την λαμπρότητα, που επιβάλλει η ημέρα και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού εορτάστηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Άγιων Επιφανείων στην πόλη της Κορίνθου, σύμφωνα πάντοτε και με τις εντολές της Ι.  Συνόδου.

Στον μεγαλοπρεπή εορτασμό ξεχωριστή ευλογία προσέδωσε η έκθεση σε προσκύνηση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Σωφρονίου, Πατριάρχου Ιεροσολύμων, που από αιώνων φυλάσσεται στην Ι. Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου καθώς ο Άγιος Σωφρόνιος είναι ο συγγραφέας των ευχών του Μεγάλου Αγιασμού.

Νωρίς το πρωί στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου έλαβε χώρα η πανηγυρική Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία, στην οποία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιωμένος από τον Θεοφιλέστατο Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο, από τους Ιερείς του Ναού και τους Διακόνους του. Αμέσως μετά την λήξη της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε ο καθιερωμένος Μέγας Αγιασμός στον σολέα του Ι. Ναού.

Εφέτος λόγω των υγειονομικών μέτρων δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη από της ενθρονίσεως του επίσημη Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της Κορίνθου.

Ωστόσο, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο και από τους συνεργάτες του στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας και χωρίς φυσικά την παρουσία κολυμβητών και πιστών «έριξε» τον Σταυρό στα νερά του Κορινθιακού Κόλπου, στην ιερατική παραλία μπροστά από το Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής, προκειμένου να τηρηθούν έστω και τυπικά πάντα τα διατεταγμένα από τους Πατέρες μας για την λαμπρά των «Ορθοδόξων πανήγυρι»…»