ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι που εισπνέουν το δηλητήριο από τα καμένα σκουπίδια πλησίον του οικισμού ΡΟΜΑ! -…Τι κάνουν τα αρμόδια όργανα;

Είναι από τις περιπτώσεις που απορεί κανείς για τον τρόπο που λειτουργούν ορισμένοι με τις καύσεις σκουπιδιών κάθε τόσο και το τι συμβαίνει με τα αρμόδια όργανα για να επιβάλλουν την τάξη!

Στους οικισμούς των ΡΟΜΑ μπαίνουν συχνά φωτιές για να καούν τα σκουπίδια και όσοι τυχαίνει να βρίσκονται κοντά αναπνέουν το δηλητήριο!

Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι …αλλά ποιος τους ακούει!

Στην παρακάτω επιστολή των κατοίκων φαίνεται η κατάσταση που επικρατεί πλησίον του οικισμού Ρομά στην Κόρινθο!

Μεταξύ άλλων στην επιστολή αναφέρεται:

«Ανεξέλεγκτη καύση σκουπιδιών και ελαστικών πλησίον οικισμού Ρομά στην Κόρινθο

Είναι λυπηρό να αναγκάζονται πολίτες να διαμαρτύρονται για την, επί σειρά ετών, άρνηση των αρμοδίων υπηρεσιών να εκτελέσουν, στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα καθήκοντα που αναλογούν στην κάθε μία εξ αυτών, προκειμένου να επιβάλλουν την εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών της πολιτείας.

Αν και το γεγονός της καύσης σκουπιδιών και ελαστικών πλησίον της περιοχής του οικισμού των Ρομά είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια, το πρόβλημα αυτό δεν έχει επιλυθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες -και μάλιστα ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ως όφειλαν-, παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες των περιοίκων.

Το φαινόμενο έχει μεγεθυνθεί τα τελευταία χρόνια, τόσο που η διαμονή μας στην περιοχή έχει γίνει πλέον βασανιστική, λόγω της δυσοσμίας και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που προκαλείται, τόσο κατά την ημέρα όσο και καθ’ όλη, σχεδόν, τη διάρκεια της νύχτας.

Είναι απορίας άξιον πώς ορισμένοι απολαμβάνουν της  ατιμωρησίας κατά την εκτέλεση παράνομων πράξεων, ενώ αν άλλοι προβούν στις ίδιες ενέργειες υφίστανται άμεσες συνέπειες.

Αποτέλεσμα της ατιμωρησίας αυτής είναι και η αποθράσυνση των παραβατών.

Αυτά τα δηλητηριώδη αέρια τα εισπνέουν μικρά παιδιά, ακόμα και βρέφη ολίγων ημερών, καρκινοπαθείς, άτομα με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια κλπ, που έχουν την ατυχία να είναι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και για τα υγιή άτομα είναι εξ ίσου επώδυνο. Κρίμα που δεν είναι δυνατή η αποστολή και της αποπνικτικής οσμής που δεν επιτρέπει ούτε την αναπνοή.

Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε κάποιες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες, αντί να επέμβουν, μας επισημαίνουν πως εγκατασταθήκαμε σε λάθος χώρο, ότι αρκετές εκ των οικογενειών των περιοίκων διαμένουν στην περιοχή από τις αρχές της δεκαετίας του 1930 και ανήγειραν τις κατοικίες τους όχι αυθαίρετα, αλλά με σχετική οικοδομική άδεια. Εξ άλλου οι νόμοι και οι κανονισμοί της πολιτείας, αν δεν απατώμαστε, ισχύουν για όλους το ίδιο και δεν είναι κανείς υπεράνω αυτών ή μήπως όχι?

Περιμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας, για την επίλυση του θέματος, αφού σας διαβεβαιώσουμε ότι επιθυμία μας δεν είναι η αντιπαράθεση με τις αρχές, αλλά η συνεργασία μας μαζί τους. Σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποδεχθούμε αδιαμαρτύρητα να χαθεί και το τελευταίο ίχνος ποιότητας ζωής που μας έχει απομείνει και να κινδυνεύει άμεσα η υγεία μας.

Με εκτίμηση
Οι κάτοικοι της περιοχής “Φέλιζα” Μπαθαρίστρας Κορίνθου
(Περιοχή πλησίον του οικισμού Ρομά)
Κόρινθος , 27/06/2024…»

Κ.Ν