ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Αγρυπνία προς τιμήν των Αγίων Αποστόλων…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται: «Την Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο και στο πλαίσιο των «ΙΓ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2019» πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν «πάντων των Αγίων Αποστόλων, συνεργών του Αποστόλου Παύλου εις τον καταρτισμόν της εν Κορίνθω Αγίας Εκκλησίας», προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, πλαισιουμένου υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου και υπό πλειάδος Ιερέων της Ι. Μητροπόλεώς μας.

Στην Ι. Αγρυπνία τα Ιεροψαλτικά αναλόγια κόσμησαν καλλίφωνοι χοροί εκ των Μοναζουσών της Ι. Μητροπόλεώς μας, προσφέροντας στο πλήθος των συμπροσευχομένων Πιστών και των ευλαβών προσκυνητών την δυνατότητα της «εν κατανύξει» συμμετοχής τους και της πνευματικής ανατάσεώς τους.

Πριν την απόλυση της Ιεράς Αγρυπνίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, συγκινημένος από την αθρόα προσέλευση των Πιστών για να ασπασθούν την Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου και τα Ιερά Λείψανα των εν Κορίνθω Αγίων, απηύθυνε για ακόμη μία φορά θερμές ευχαριστίες προς τον Καθηγούμενο της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Πανοσ. Αρχιμ. Γέροντα κ. Εφραίμ και την υπ’ αυτόν Ι. Αδελφότητα για την ύψιστη τιμή και την μεγίστη ευλογία να κομίσουν την Αγία Ζώνη της Θεοτόκου στην πόλη μας και την Μητροπολιτική Επαρχία μας.

Ολοκληρώνοντας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τις Μοναστικές Αδελφότητες για την σεμνή παρουσία τους και τους πιστούς για την συμμετοχή τους, γεγονός που υποδηλώνει την ευλάβεια των Κορινθίων και όχι μόνον αλλά και της Πελοποννήσου γενικότερα προς την Κυρία Θεοτόκο, τον Απόστολο Παύλο και τους συνεργούς Του Αγίους Αποστόλους, που έδρασαν στην Κόρινθο για την εδραίωση της Εκκλησίας του Χριστού».