ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ανέλυσε το νόημα της Ακολουθίας του Σαραντισμού, που οφείλουν να τελούν οι μητέρες 40 μέρες μετά την γέννηση του παιδιού…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στο Μητροπολιτικό Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, εντός του Επισκοπείου, εόρτασε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος την μεγάλη Δεσποτική και Θεομητορική εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου, τελώντας Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, ανήμερα της Εορτής Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς.

Λίγο πριν το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, αφού διάβασε ευχές υπέρ υγείας και λυτρώσεως από την πανδημία, ανέλυσε το νόημα της Ακολουθίας του Σαραντισμού, που οφείλουν να τελούν όλες οι μητέρες σαράντα μέρες μετά την γέννηση του παιδιού και η οποία βασίζεται στην Υπαπαντή του Κυρίου μας.

Στην συνέχεια ομίλησε για την εορτή της Υπαπαντής τονίζοντας ότι οι πιστοί οφείλουμε, αν θέλουμε να γευτούμε την χαρά, την λύτρωση και την δόξα του Σωτήρος Χριστού, να προστρέχουμε στην Εκκλησία και να συμμετάσχουμε στα Ι. Μυστήρια Της, καθώς μόνο έτσι μπορούμε να «συναντηθούμε» με τον Χριστό και να λάβουμε μέσα μας το Φως το Αληθινό!

Την ίδια ημέρα και στην Ι. Μονή Αναστάσεως του Χριστού στο Λουτράκι λειτούργησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της ως άνω Ι. Μονής, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος…»