ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ανακοίνωση από τον Ν. Σταυρέλη

Από τον δημοτικό σύμβουλο Κορινθίων Ν. Σταυρέλη ανακοινώνεται:

«Ξεκίνησε πάλι το τροπάριο των υποσχέσεων στους αγρότες.

Πριν το καλοκαίρι του 2020 πρωτοϋποσχέθηκαν ότι η δημοτική ενότητα Άσσου Λεχαίου θα αρδευτεί από το νερό του βιολογικού καθαρισμού Κορίνθου. Εις μάτην όμως. Φούσκα οι υποσχέσεις.

Το ίδιο τροπάριο λίγο πριν το καλοκαίρι του 2021 ο Δήμαρχος υποσχέθηκε στους Προέδρους των τεσσάρων κοινοτήτων της ίδιας Δημοτικής Ενότητας ότι το νερό άρδευσης από τον βιολογικό θα πάει τη περσινή χρονιά. Το πίστεψαν, δε το πίστεψαν οι αγρότες η ουσία είναι ότι ήταν ψέματα.

Τώρα πάλι τα ίδια για το 2022 να έχουν να λένε. Φρούδες ελπίδες.

Η αλήθεια είναι μία.

Μόλις πριν ένα μήνα συντάχθηκε η μελέτη για την άρδευση της περιοχής.

Οι αγρότες μας θα πρέπει να γνωρίζουν τι περιλαμβάνει:

Την άρδευση μέρους της κτηματικής περιοχής στο Λέχαιο και μέρος του Περιγιαλίου. Όχι του Άσσου και του Κάτω Άσσου. Κατά την Υπηρεσία το υπάρχον νερό του βιολογικού της Κορίνθου δεν επαρκεί. Και για να δοθεί στο Λέχαιο και το Περιγιάλι θα πρέπει να  διακοπεί στην Κόρινθο, τα Εξαμίλια και την Αρχαία.

 –Το έργο αποχέτευσης των λυμάτων της Δ.Ε. Άσσου Λεχαίου, που θα δώσει επιπλέον νερό άρδευσης και εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα από τον Υφυπουργό Νίκο Ταγαρά με 50.000.000€ στις 24/5/21, δεν προβλέπεται να αρχίσει η κατασκευή πριν από ένα χρόνο από σήμερα και να λειτουργήσει πριν από 3 χρόνια, αν όλα πάνε καλά. (Φανταστείτε ότι πέρασε ήδη ένας χρόνος από την έγκριση και ακόμα δεν έχει δημοπρατηθεί!!!!! Με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής).

Η έκταση είναι 3.450 στρέμματα επί συνόλου 10.000 στρεμμάτων.

Προβλέπεται  αγωγός μήκους 8 χιλιομέτρων και δεξαμενή 1.500 κυβικών στον παλιό σκουπιδότοπο του Περιγιαλίου με ανάλογο δίκτυο διανομής και 36 υδροληψίες.

Ο προϋπολογισμός είναι 2.128.000 ευρώ.Χρηματοδότηση ακόμα δεν υπάρχει. Μόλις προχθές ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την υποβολή ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη 2014-20» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αν και εφόσον εγκριθεί η χρηματοδότηση, θα ακολουθήσει η δημοπράτηση, στη συνέχεια η έγκριση του αποτελέσματος και η σύμβαση. Η έναρξη κατασκευής δεν προβλέπεται πριν από ένα χρόνο και η λειτουργία πριν από δύο χρόνια. Αν όλα πάνε καλά.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΣΤΕ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ.

Οι αγρότες δεν είναι εκλογικό εργαλείο για να παίξουμε μαζί τους».