ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Α. Κόρκα: “Οι εργασίες αποκατάστασης της διώρυγας προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς”

Από την αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Α. Κόρκα αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Αυτοψία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, στις εργασίες αποκατάστασης της Διώρυγας Κορίνθου από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκο Ταγαρά με τους εκπροσώπους της εταιρείας ΑΚΤΩΡ που έχει αναλάβει το έργο.

Στην αυτοψία συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα καθώς και οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, ο Δήμαρχος Κορινθίων, οι Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και των δυο Δήμων αντίστοιχα.

Ενημερώθηκαν  για τις εργασίες αποκατάστασης της Διώρυγας οι οποίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, ελαχιστοποιώντας το χρόνο ολοκλήρωσης και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του έργου.

Η κα Κόρκα πρόσθεσε πως όσο αφορά τη συμμετοχή της Περιφέρειας η περίφραξη που θα πραγματοποιηθεί, θα να είναι συναφής ως προς το έργο που γίνεται –σύμφωνα με τις αναβαθμίσεις, βαθμίδες, σκαλοπάτια(ελάφρυνσης των πρανών) καθώς και η ανάπλαση του χώρου σε συνδυασμό με τους εκπροσώπους της εταιρείας και τους μηχανικούς  θα προγραμματιστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να κατασκευασθεί το δικό μας έργο υπό τον όρο βέβαια ότι αφήνουμε το απαιτούμενο κομμάτι για την σωστή λειτουργία του εργοταξίου».