ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Β. Νανόπουλος: “Ευχαριστώ τους Κορίνθιους -Αυτό είναι το έργο μου” -Μία ανακοίνωση από καρδιάς…

Με μία ανακοίνωσή του ο π. δήμαρχος Κορινθίων Β. Νανόπουλος ευχαριστεί τους Κορίνθιους που με την ψήφο και τη στήριξη τους, τους επέτρεψαν να υλοποιήσουν το έργο της θητείας τους για το οποίο όπως αναφέρει είναι όλοι υπερήφανοι.

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια παρακάτω θα δείτε με μία γρήγορη ματιά τι έγινε επι θητείας του Νανόπουλου στο δήμο Κορινθίων!

Έγιναν έργα που δεν τα είχε δει ποτέ ως τώρα ο Κορίνθιος πολίτης! Το κυριότερο επι θητείας του Νανόπουλου έχουν δρομολογηθεί σημαντικά έργα τα οποία και θα ολοκληρωθούν πλέον από τη νέα δημοτική αρχή του Σταυρέλη και αναμένεται να αλλάξουν την εικόνα του δήμου καθώς θα συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη του!

Ο Νανόπουλος κατάφερε μέσα σε μόλις 4 χρόνια και χωρίς να έχει την πλειοψηφία να κάνει έργα τα οποία θα αφήσουν την σφραγίδα του για τα επόμενα χρόνια!

Τώρα περιμένουν οι Κορίνθιοι από τον Ν. Σταυρέλη να ακολουθήσει το παράδειγμα του Νανόπουλου και να υλοποιήσει τα πολλά που έχει δεσμευτεί! Καλή θητεία στη νέα δημοτική αρχή και να κάνει αυτά τα οποία δεσμεύτηκε γιατί θα είναι για το καλό των Κορίνθιων πολιτών…

Σε ανακοίνωση από τον π. δήμαρχο Κορινθίων Β. Νανόπουλο αναφέρεται:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Αφήνω  στο δήμο Κορινθίων  σπουδαία έργα ολοκληρωμένα και σε εξέλιξη για την ανάπτυξη και την προοπτική του!

Στη διάρκεια της θητείας μου ως δήμαρχος Κορινθίων 2019-2023 ολοκλήρωσα με τους συνεργάτες μου τα έργα που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή του κ Πνευματικού όπως είναι η πλατεία Παναγή Τσαλδάρη , το θέατρο Χιλιομοδίου ,η διαδικτύωση Β του αγωγού ύδρευσης Σπαθοβούνι-Κόρινθος , τους βρεφονηπιακούς σταθμούς  σε Αθίκια και Αγ Γεώργιο στο κατασκευαστικό κομμάτι και απομένει ο εξοπλισμός,  και άλλα πολλά .

Επίσης ξεκινήσαμε και ολοκληρώσαμε την παραλία Κεραμιδάκι , τη μελέτη επέκτασης της παραλίας μέχρι την περιοχή Κανταρέ , κατασκευάσαμε 23 νέες παιδικές χαρές , ολοκληρώσαμε επεκτάσεις πολεοδομικών σχεδίων. Η ανοικοδόμηση που γίνεται τώρα σε Καλλιθέα Νεάπολη Αγ.Αννα είναι έντονη λόγω αυτής της πολεοδόμησης.Το έργο της ανάπλασης του παλιού σταθμού του ΟΣΕ ολοκληρώνεται σύντομα. Η κατασκευή του σχολείου στην Αρχαία Κόρινθο θα συνεχιστεί αφού εξασφαλίσαμε πρόσφατα συνέχιση της χρηματοδότησης από το νέο ΕΣΠΑ .

Με πολύ προσπάθεια καταφέραμε την παραχώρηση των μπαζωμάτων του Αγ Νικολάου από την ΕΤΑΔ και της περιφερειακής αγοράς Λεχαίου καθώς και την πολεοδόμηση του στρατοπέδου Καλογερογιάννη. Hαξιοποίησηαυτής της επιτυχίας από την επόμενη δημοτική αρχή θα αλλάξει ριζικά το δήμο με μαρίνα τουριστικών σκαφών και ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Χωρίς την παραχώρηση δεν ήταν δυνατή η αξιοποίηση .  Το βιοτεχνολογικό πάρκο στο Λέχαιο θα φέρει πολλές θέσεις εργασίας.

Υπογράψαμε και υλοποιείται η σύμβαση για την αλλαγή των 22.000 φωτιστικών στους κοινοχρήστους χώρους – ήδη έχουν τοποθετηθεί 15.000 – πετυχαίνοντας καλύτερη ποιότητα φωτισμού και 70 % εξοικονόμηση κόστους ενέργειας που επιτρέπει τη μείωση των δημοτικών τελών .

Διατηρήσαμε με πολύ κόπο αδιάλειπτη την παροχή νερού πόσιμου και οικιακής χρήσης σε συνθήκες λειψυδρίας και κλιματικής αλλαγής.

Διαχειριστήκαμε το κλείσιμο της χωματερής και την αποκομιδή των απορριμμάτων αποτελεσματικά χωρίς αύξηση δημοτικών τελών παρά  την αύξηση του κόστους διαχείρισης στο ΣΔΙΤ της περιφέρειας . αγοράσαμε 7 νέα σύγχρονα απορριμματοφόρα σε σύνολο 14 ενεργών και βελτιώσαμε γενικά τον εξοπλισμό και την λειτουργία του τμήματος καθαριότητας ενισχύοντας και  την ανακύκλωση των απορριμμάτων .

Διαχειριστήκαμε το πρόβλημα των ογκωδών απορριμμάτων όσο καλύτερα ήταν δυνατόν παρά  τις αντιδράσεις για μικροπολιτικούς λόγους που δεν είδαμε σε άλλους δήμους αλλά είδαμε επίμονα στο δήμο μας .

Ο πλήρης κατάλογος των έργων είναι μακρύς και τα παραπάνω είναι ενδεικτικά και μόνο.

Τα έργα που σχεδιάσαμε ,μελετήσαμε , αδειοδοτήσαμε και χρηματοδοτήσαμε είναι πολλά και τα σημαντικότερα περιγράφονται παρακάτω .

Έργα ύψους 103 εκατομμυρίων  ευρώ  , έργα σε εξέλιξη ή σε φάση έναρξης υλοποίησης. Το εύρος των έργων που θα δούμε να υλοποιούνται εντός του 2024 αλλά και τα επόμενα χρόνια αποδεικνύουν στην πράξη την δουλειά που έγινε στην θητεία που ολοκληρώνεται μεθοδικά  και  αποτελεσματικά  παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες της απλής αναλογικής και της πανδημίας που λειτούργησαν ανασταλτικά στην παραγωγή έργου.

Πρόκειται για έργα ενταγμένα στο Πράσινο Ταμείο, στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, στο ΕΣΠΑ 2014-2020, στο Ταμείο Αλληλεγγύης, στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Έργα καθημερινότητας και βελτίωσης ποιότητας ζωής όπως οι υποδομές πρόσβασης ΑΜΕΑ , η ανάπλαση πεζοδρομίων πόλης Κορίνθου, έργα προστασίας και φροντίδας όπως το καταφύγιο ζώων και η πυροπροστασία σχολικών μονάδων, αλλά και σπουδαία έργα υποδομών ανάπτυξης και προοπτικής όπως το δίκτυο ακαθάρτων Άσσου – Λεχαίου και τα αρδευτικά δίκτυα Άσσου – Λεχαίου, το δίκτυο φυσικού αερίου,   η ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου Αγίου Νικολάου, η αξιοποίηση της Περιφερειακής Αγοράς Λεχαίου, η αξιοποίηση και αναβάθμιση τω δημοτικών σφαγείων . Υπάρχουν επίσης πολλά έργα με πόρους του δήμου σε εξέλιξη όπως η πλατεία Χιλιομοδίου που καθυστερεί λόγω προσφυγής .

«Παραδίδω αφήνοντας στο δήμο μας σπουδαία έργα για την ανάπτυξη και την προοπτική του! Ως δήμαρχος έκανα το καθήκον  που ανέλαβα το 2019 έναντι των πολιτών και είμαι βέβαιος πως η υλοποίηση τους στα επόμενα χρόνια θα δικαιώσει την προσπάθεια της δημοτικής μου  αρχής. Θα είμαι πάντα παρών να συνδράμω ώστε όλα όσα παραδίδονται να υλοποιηθούν στο ακέραιο και έτσι όπως πρέπει!»

Το έργο της ολιστικής διαχείρισης των υδάτων ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ είναι στο στάδιο της ανάθεσης της μελέτης και της υποβολής της πρότασης. Το έργο αυτό θα λύσει όλα τα εκκρεμή προβλήματα στη ύδρευση και αποχέτευση καθώς και την άρδευση σε όλη την έκταση του  δήμου μας, έχει τυπωθεί σε ΦΕΚ η διακήρυξη του Έργου.

Παράλληλα η χορηγία πολλών εκατομμυρίων ευρώ για την οποία συνεργαστήκαμε στενά με   το Βαρδινογιάννειο ίδρυμα με πρόβλεψη μονάδων αφαλάτωσης κλπ λύνει το πρόβλημα ης ύδρευσης ενώ εξετάζεται και η πρόταση μας στην ΕΥΔΑΠ για σύνδεση με το δίκτυο που έχει φτάσει λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Κόρινθο .

Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφέρω επίσης το έργο που έγινε στη θητεία μας για τη στήριξη συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη με τη φιλοξενία των αστέγων, το κοινωνικό παντοπωλείο , το ΤΕΒΑ ,τη βοήθεια στο σπίτι , την προβολή του δήμου με τις γαλάζιες σημαίες

Η δικτύωση με τις 12 αποικίες της Κορίνθου και το ετήσιο μαθητικό φεστιβάλ αρχαίου ελληνικού δράματος με σχολεία από το δήμο μας και  τις αποικίες που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2023 ήταν επίσης σημαντικό έργο εξωστρέφειας και πολιτισμού.

Επίσης η βελτίωση των αθλητικών χώρων για τη νεολαία μας στην πόλη και τα χωριά μας , οι επιχορηγήσεις σε όλους τους πολιτιστικούς και αθλητικούς  συλλόγους και ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων ήταν προτεραιότητά μας .

Ευχαριστώ θερμά τους συνεργάτες μου εκλεγμένους και μη που ήταν και είναι μαζί μου σε όλη αυτή την πορεία στα δημοτικά θέματα.

Ευχαριστώ επίσης τους ευσυνείδητους δημοτικούς υπαλλήλους που με στήριξαν υπερβάλλοντας εαυτούς και καλύπτοντας συναδέλφους τους που αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους έγκαιρα .

Πάνω από όλα όμως ευχαριστώ τους Κορίνθιους και τις Κορίνθιες που με την ψήφο και τη στήριξη τους μας επέτρεψαν να υλοποιήσουμε το έργο της θητείας μας για το οποίο είμαστε όλοι υπερήφανοι”.

Κ.Ν