ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Β. Νανόπουλος: “Σε 2 χρόνια έχουμε κάνει όσα δεν είχαν γίνει σε 15” -…Πνευματικέ ακούς;

Από το δήμο Κορινθίων ανακοινώνεται μεταξύ άλλων:

“Απέκτησαν οριστικά Πολεοδομικό Αγία Άννα – Συνοικισμός

Β.Νανόπουλος: Σε 2 χρόνια κάναμε ότι δεν είχε γίνει σε 15!

Είναι μια μεγάλη μέρα η σημερινή. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι πλέον έχουμε την εγκεκριμένη πράξη εφαρμογής για την περιοχή αγίας Άννας – Συνοικισμού.

Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο είναι οριστικό και η περιοχή παύει να είναι οικισμός. Γνωρίζουμε τώρα τι ανήκει και σε ποιόν και μπορούμε να σχεδιάσουμε την ανάπτυξη της περιοχής αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων λειτουργώντας σε οριστικά δομημένο περιβάλλον. Σε πείσμα εκείνων που λένε πως η δημοτική μας αρχή δεν ολοκληρώνει έργα σας λέω πως μέσα σε 2 χρόνια έχουμε κάνει όσα δεν είχαν γίνει σε 15!»

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Κωνσταντίνα Κόλλια και τον Ειδικό Συνεργάτη Κώστα Παπασταμόπουλο, ανακοίνωσε νωρίτερα το πρωί, από χώρο ο οποίος ανήκει στο δήμο Κορινθίων και πολύ σύντομα θα αξιοποιηθεί για την κοινή ωφέλεια, την οριστικοποίηση του Σχεδίου Πόλης Αγίας Άννας – Συνοικισμού, μιας διαδικασίας που ξεκίνησε το 1983 από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και δεν είχε ολοκληρωθεί ποτέ.

Η έκταση αναφοράς είναι 370 στρέμματα με την Αντιδήμαρχο Κωνσταντίνα Κόλλια να αναφέρεται στις δυνατότητα που δίνει η οριστικοποίηση του χωροταξικού σχεδιασμού αφενός στους κατοίκους για τηναξιοποίηση των περιουσιών τους και αφετέρου στο δήμο για την αξιοποίηση των κοινοχρήστων χώρων.  «Η κύρωση της πράξης εφαρμογής βάζει τέλος στην αβεβαιότητα χρόνων. Με πολλές ώρες δουλειάς και πολλές δυσκολίες λόγω της πανδημίας αφού η δια ζώσης παρουσία των εμπλεκομένων ήταν απαραίτητη για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, κατορθώσαμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι σίγουρα μέρα χαράς και ικανοποίησης» σημείωσε η κ.Κόλλια…»

ΣΣ. Ποιος ήταν δήμαρχος τα προηγούμενα χρόνια που αναφέρει ο Νανόπουλος; Ο Πνευματικός και η ομάδα του…

Κ.Ν