ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Δεν πρόλαβε να κλείσει μήνα ως δήμαρχος και καταγγέλλουν τον Σταυρέλη …για έλλειψη δημοκρατίας!

.Δεν πρόλαβε να κλείσει ένα μήνα ο Ν. Σταυρέλης ως νέος δήμαρχος Κορινθίων και τον καταγγέλλουν ήδη …για έλλειψη δημοκρατίας!

Από το συνδυασμό του Δ. Πρωτοπαπά ανέφεραν μεταξύ άλλων: “Η επικοινωνιακή πολιτική του Δημάρχου Κορινθίων και του εκπροσώπου του, μας εκπλήσσει δυσάρεστα. Γίνεται σπέκουλα,  προκειμένου να δικαιολογήσει ο κ.Δήμαρχος τα αδικαιολόγητα, μη αποδεχόμενος το δημοκρατικό δικαίωμα της συμμετοχής μας σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Ας είναι…οι δημότες θα το κρίνουν…”

Πιο συγκεκριμένα…

Από τον Δ. Πρωτοπαπά της “Πράσινης Πόλης” στο δήμο Κορινθίων ανακοινώνεται:

«Η παρουσία της «Πράσινης πόλης» στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας

Προ ημερήσιας διάταξης, έγινε συζήτηση για το ατυχές συμβάν στο Δημοτικό μας Θέατρο. Ζητήσαμε να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες και κυρίως να δοθούν έγγραφες εξηγήσεις, μετά την αυτοψία που έγινε.

Προτείναμε να συσταθεί επιτροπή με όλες τις επιστημονικές ειδικότητες, προκειμένου να διενεργούνται σε ετήσια βάση  πιστοποιημένοι έλεγχοι στα Δημοτικά κτήρια.

Κανείς δε μας απάντησε…

Θέματα ημερήσιας διάταξης :

  1. Παρουσία και των τριών συμβούλωντης, η Πράσινη Πόλη εξέλεξε τον Δημήτρη Πρωτοπαπά ως εκπρόσωπό της, στις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων  (Π.Ε.Δ.).
  2. Σχετικά με το θέμα που αφορά την εκκίνηση διαδικασιών διαβούλευσης και σύνταξης στρατηγικής μελέτης ΟΧΕ/ΒΑΑ,Κορίνθου Λουτρακίου-Αγίων θεοδώρων, ζητήσαμε να έχουμε συμμετοχή με έναν εκπρόσωπό μας. Δυστυχώς δεν έγινε δεκτό και για το λόγο αυτό ψηφίσαμε αρνητικά.

Η Πράσινη Πόλη , δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη συμμετοχή των όποιων προσώπων επελέγησαν από πλευράς Δημάρχου,παρά μόνο για το δικαίωμα της συμμετοχής της στην επιτροπή αυτή. Η επικοινωνιακή πολιτική του Δημάρχου Κορινθίων και του εκπροσώπου του, μας εκπλήσσει δυσάρεστα. Γίνεται σπέκουλα,  προκειμένου να δικαιολογήσει ο κ.Δήμαρχος τα αδικαιολόγητα, μη αποδεχόμενος το δημοκρατικό δικαίωμα της συμμετοχής μας σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Ας είναι…οι δημότες θα το κρίνουν !

  • Για την τροποποίηση της απόφασης που αφορά τη δωρεά του Δήμου Κορινθίων προς την Ελληνική Αστυνομία, ψηφίσαμε αρνητικά. Εκφράσαμε την πάγια θέση μας  ότι το κτήριο της αστυνομίας πρέπει να κατασκευασθεί εντός του στρατοπέδου Καλογερογιάννη, ως καταλληλότερου χώρου, προς εξυπηρέτηση των Κορινθίων και ζητήσαμε να γραφτεί στα πρακτικά. Υπενθυμίσαμε ότι στα ακίνητα που μας  παραχωρήθηκαν από το Δημόσιο, πληρώνουμε τίμημα (ενοίκιο),όπως στα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου,το οικόπεδο στις Κεχριές κ.λ.π.Υποστηρίζουμε ότι  οι Δήμοι δεν θα πρέπει να δωρίζουν την περιουσία τους άνευ ανταλλάγματος, αλλά πρωτίστως να επιδιώκουν και να εξυπηρετούν το συμφέρον του Δήμου  μας.

Μας εδόθη απάντηση, δια της σιωπής …

  • Στο θέμα του Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΔΙΟΛΚΟΣ,ψηφίσαμε θετικά και καταθέσαμε και την παρακάτω πρόταση που έγινε δεκτή.

«Η Π.Π. είναι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης. Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας που βρίσκεται σε διαβούλευση θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση του Δημοσίου τομέα στη ψυχική υγεία και στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων, προς όφελος των ιδιωτών. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η σταδιακή κατάργηση των κέντρων πρόληψης μέχρι το 2027,όπως είναι το “Δίολκος”, με αβέβαιο τόσο το μέλλον των εργαζομένων όσο και των ωφελουμένων, που θα στερηθούν τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών. Καλούμε το Δημοτικό συμβούλιο να στηρίξει το “Δίολκος” με κάθε πρόσφορο τρόπο, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του, προς όφελος των δημοτών».

Κ.Ν