ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Δυο έργα ζωτικής σημασίας για τους δημότες είναι σε εξέλιξη αυτό το διάστημα -Τι ανέφερε ο δήμαρχος… (φωτο)

Από το δήμο Κορινθίων αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Σύγχρονα και ασφαλή πεζοδρόμια ενώνουν την πόλη με τον Συνοικισμό

Νέο γήπεδο προπόνησης και άθλησης στο στάδιο της Κορίνθου

Δυο έργα ζωτικής σημασίας είναι σε εξέλιξη αυτό το διάστημα για τους δημότες της Κορίνθου, δυο έργα που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα , αποκαθιστούν την ασφάλεια, αλλάζουν την αισθητικήκαι εξυπηρετούν τις ανάγκες τους. Πρόκειται για το έργο κατασκευής νέων πεζοδρομίων και όλων των συνοδευτικών σε αυτά υποδομών προς τον Συνοικισμό της Κορίνθου και την κατασκευή βοηθητικού γηπέδου 5χ5 στο στάδιο της Κορίνθου για την κάλυψη των αναγκών των σωματείων της πόλης, παράλληλα με την συντήρηση των υποδομών στο στάδιο.

Και στα δυο έργα βρέθηκε, προκειμένου από κοντά να ενημερωθεί για την εξέλιξή και παράδοσή τους,  ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πούρο και τον Αντιπρόεδρο του ΚΕΠΑΠ Γιώργο Μαγκλάρα.

Για το έργο που ξεκινά από την οδό Εθνικής Ανεξαρτησίας και φτάνει έως τον Συνοικισμό ο κ. Δήμαρχος δήλωσε:

«Το είπαμε, το κάναμε. Είχαμε υποσχεθεί νέα πεζοδρόμια από την Εθνικής Ανεξαρτησίας προς το Συνοικισμό, η δέσμευση μας αυτή υλοποιείται!Τα πεζοδρόμια που κατασκευάζουμε πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και αποκαθιστούν την κίνηση των πεζών οι οποίοι θα μπορούν με την ολοκλήρωση του έργου να κινούνται με άνεση και ασφάλεια από το κέντρο προς τον Συνοικισμό και αντίστροφα.Είναι ένα έργο που η περιοχή ζητούσε για πολύ καιρό και το υλοποιούμε ως δημοτική αρχή.

Σε αυτή την φάση γίνεται από τον εργολάβο η τοποθέτηση των κυβόλιθων ενώ πρέπει να σας πω πως είχε προηγηθεί ένα άλλο πολύ σημαντικό έργο, αυτός της υπογειοποίησης του δικτύου της ΔΕΗ. Με την υπογειοποίηση απαλείφουμε την αισθητική ρύπανση με ότι αυτό συνεπάγεται και προσφέρουμε ένα περιβάλλον αναβαθμισμένο στους πολίτες  και τους επισκέπτες μας. Ακολουθεί το έργο κατασκευής πεζοδρομίων στην οδό Πατρών και το μεγάλο έργο των 2,8 εκ ευρώ για την ανακατασκευή των πεζοδρομίων σε όλη την πόλη της Κορίνθου»

Στο δεύτερο έργο στο στάδιο της Κορίνθου η παρέμβαση δεν αφορά μόνο στην δημιουργία γηπέδου 5χ5 αλλά και στην διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες όλων των σωματείων. Παράλληλα εκτελούνται εργασίες συντήρησης και βελτίωσης στο μεγάλο γήπεδο ποδοσφαίρου.

«Οι δεσμεύσει μας όπως σας έχω πει πολλές φορές, γίνονται πράξη! Βλέπετε εδώ την έναρξη των εργασιών στο βοηθητικό γήπεδο στο στάδιο της Κορίνθου όπου δημιουργούμε ένα χώρο με σωστές προδιαγραφές για να μπορούν οι νέοι της πόλης και τα σωματεία μας να έχουν τον τρόπο να αθλούνται, να προετοιμάζονται και  να προπονούνται. Είναι σε συνέχεια του έργου για την επισκευή του μεγάλου γηπέδου στο οποίο επιστρέφει ο ΠΑΣ Κόρινθος την μεθεπόμενη Κυριακή, εκεί βελτιώνουμε τις υποδομές , σήμερα τοποθετούμε καθίσματα στις κερκίδες, η αποκατάσταση του τάπητα έχει ξεκινήσει και είναι μια συντονισμένη προσπάθεια του δήμου και του ΚΕΠΑΠ ώστε να ανταποκριθούμε στην επιθυμία των πολιτών για σύγχρονους και ασφαλείς χώρους άθλησης» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων από το σημείο…»