ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Δύο διώξεις κατά του Κούγια…

“Την Πέμπτη 4/4/24, εκδικάζονται στην ΕΠΟ δύο διώξεις σε βάρος του Αλέξη Κούγια.

Η πρώτη αφορά στη δίωξη που του είχε ασκήσει στις 8 Δεκεμβρίου ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Αντεισαγγελέας Νικόλαος Μαργαρίτης, «διότι την 12-11-2023 στο Άργος, μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ των ποδοσφαιρικών σωματείων «ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ» – «ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ» που διεξήχθη στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, εκφόβισε εντεταλμένο ποδοσφαιρικό όργανο, έχοντας ο ίδιος την ιδιότητα του Προέδρου του ποδοσφαιρικού σωματείου «ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ».

Η δεύτερη δίωξη σε βάρος του ποινικολόγου, που του ασκήθηκε από τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Αντεισαγγελέα Νικόλαο Μαργαρίτη, σχετίζεται με τον πρόσφατο αγώνα της Κορίνθου, και πάλι με αντίπαλο τον Παναργειακό. Συγκεκριμένα, αφορά στη φραστική επίθεση του Αλέξη Κούγια σε ανθρώπους της διοίκησης της ομάδας του Άργους και σε θεατές που βρίσκονταν στο γήπεδο στις 16 Μαρτίου, στον αγώνα των δύο ομάδων για την 27η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Ήτοι, η πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε επειδή ο Κούγιας: 1) Ως αξιωματούχος της ομάδας «ΠΑΣ Κόρινθος» παρεβίασε την ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια, που του είχε επιβληθεί (υπ’ αριθμ. 12/2024 απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ). Το δε σωματείο, είναι αντικειμενικά υπεύθυνο για τη μη τήρηση της ως άνω απαγόρευσης. 2) Ως αξιωματούχος της ομάδας «ΠΑΣ Κόρινθος» που δεν είχε δικαίωμα να παρευρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια, προ της ενάρξεως του αγώνα προέβη σε υβριστική συμπεριφορά προς θεατές και αξιωματούχους της ομάδας «Παναργειακός…», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη zougla.gr