ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Δ. Πρωτοπαπάς: “Παρατηρήσαμε ανακρίβειες εκ μέρους της δημοτικής αρχής…”

Από τον Δ. Πρωτοπαπά της «Πράσινης Πόλης» στο δήμο Κορινθίων ανακοινώνεται: «Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 27/5/2024, στα προ Ημερησίας Διάταξης Θέματα, η Πράσινη Πόλη έκανε τις εξής παρεμβάσεις:

1.Χορήγηση γάλακτος στους εργαζόμενους στον δήμο Κορινθίων.

Μετά από παράπονα των εργαζόμενων στον δήμο Κορινθίων των οποίων είμαστε αποδέκτες, απευθύναμε ερώτημα σχετικά με το γάλα που διανέμεται στους εργαζόμενους. Ζητήσαμε να μάθουμε γιατί από το 2023 μέχρι και σήμερα δεν έχει δοθεί όπως προβλέπεται και εάν έχει προβλεφθεί να το εισπράξουν σε χρήμα οι εργαζόμενοι, ώστε να μην αναγκαστούν να λάβουν ένδικα μέτρα.

Η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν το αντίτιμο σε χρήματα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2024.

2.Εκδήλωση του Δήμου Κορινθίων για την Ισότητα των δύο Φύλλων

Με δεδομένο ότι παρατηρήσαμε ανακρίβειες εκ μέρους της δημοτικής αρχής ως προς τη συγκεκριμένη εκδήλωση, εκφράσαμε τη διαφωνία μας σχετικά με την επιλογή  ιδιωτικού χώρου για τη διεξαγωγή της.

Ο λόγος είναι ότι,  αφ’ ενός δεν είχε αναγραφεί στα πρακτικά της Δημοτικής επιτροπής και αφ’ετέρου θεωρούμε ότι εκδηλώσεις τέτοιας βαρύτητας θα πρέπει να λαμβάνουν χώρα αμιγώς σε δημοτικά κτήρια (π.χ. φουαγιέ θεάτρου, Δημοτική Πινακοθήκη, μικρό θέατρο του δήμου κλ.π.).

Η εξήγηση που δόθηκε ότι ήταν επιλογή των γυναικών που συμμετείχαν δεν μας κάλυψε. Από πότε οι φιλοξενούμενοι σε εκδηλώσεις του δήμου επιλέγουν τον χώρο;

Η Πράσινη Πόλη, με βάση της αρχές της, υπερασπίζεται την ισότητα των φύλων, τα δικαιώματα των γυναικών και φρονεί ότι οι εκδηλώσεις που αφορούν το ζήτημα πρέπει να φέρουν το πρόσημο της σοβαρότητας που αρμόζει».