ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Εορτάσθηκε η απόδοση του Πάσχα… (φωτο)

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται: «Με την ευκαιρία της αποδόσεως της Εορτής του Πάσχα ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε Ι. Παννυχίδα το βράδυ της Τρίτης, 26η προς 27η Μαΐου 2020, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο.  Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν οι Ιερείς του Καθεδρικού Ι. Ναού.

Στο κήρυγμα του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ομίλησε για την σπουδαιότητα της Εκκλησίαςμας, ως Εκκλησία της Αναστάσεως,που τα πάντα στρέφονται γύρω από τον Αναστάντα Κύριο ημών Ιησού Χριστό, από Τον οποίο πηγάζει η ζωή, η πίστη και η σωτηρία των πιστών.

Ιδιαιτέρως επεσήμανε το γεγονός ότι κάποιοι ελάχιστοι αδελφοί μας,τόσο εδώ όσο και σε άλλες Ι. Μητροπόλεις, δεν σεβάστηκαν την Ι. Σύνοδο και τις αποφάσεις Της, που λήφθηκαν σε συνεργασία με τις υπεύθυνες υγειονομικές αρχές για την προστασία της ανθρώπινης ζωής από την πανδημία του κορωνοϊού και έκαναν με την στάση τους και την αγνωσία τους βαρύτερο τον σταυρό του Μητροπολίτη τους.

Είναι εύκολο, ελαφρά τη καρδία, να μηδενίζεις και να στοχοποιείς θεσμούς και πρόσωπα στο όνομα της ματαιοδοξίας σου και της τάχα προσηλώσεως σου στην ορθή πίστη, αλλά όταν έρχεται η ώρα των αποφάσεων και ιδιαιτέρως αυτών που αφορούν και στην ίδια την ανθρώπινη ζωή η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα επιβάλλεται να χαρακτηρίζουν τους έχοντες την ευθύνη της λήψεώς τους.Το Πανάγιο Πνεύμα κατεύθηνε και φώτισε τους Αρχιερείς της ΔΙΣ ώστε να συνεισφέρουν με τις αποφάσεις τους και να μην θρηνήσουμε εκατόμβες θυμάτων.

Ο Ποιμενάρχης μας ολοκλήρωσε την ομιλία του ευχόμενος στους αγρυπνήσαντες πιστούς μεταξύ των οποίων βρέθηκαν οΑντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. ΑναστάσιοςΓκιολήςκαι ο Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. κ. Σπυρίδων Σκλάβος,το φώς της Αναστάσεως να καταυγάζει κάθε βήμα της ζωής τους!

Το ίδιο βράδυ ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεώς μας, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, ετέλεσε την Ι. Παννυχίδα στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Κορίνθου, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού.Μετά το πέρας της Αναστάσιμης Θ. Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και ευχήθηκε στους πιστούς πνευματική και σωματική υγεία παρά του Αναστάντος Κυρίου ημών Ιησού Χριστού».