ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Επέστρεψαν οι προσκυνητές από τους Αγίους Τόπους

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Την 29η Σεπτεμβρίου 2019 επέστρεψαν από τους Αγίους Τόπους οι εκ της Ιεράς Μητροπόλεως μας προσκυνητές, οι οποίοι με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιοεπισκέφθηκαν Αυτούς από της 23ης  παρελθόντος μηνός.

Πλημμυρισμένοι από την χάρη των Ιερών Προσκυνημάτων, ιδιαιτέρως του Φρικτού Γολγοθά, του Παναγίου Τάφου και του Θεοδέγμονος Σπηλαίου της Βηθλεέμ, λουσμένοι στα Ιορδάνεια νάματα και μάλιστα στον συγκεκριμένο τόπο της Βαπτίσεως του Χριστού, αναβαπτισμένοι στην πίστη και ενισχυμένοι από τις πλούσιες ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου Γ’, ο οποίος τους επεφύλαξε θερμότατη υποδοχή, προσφέροντας Αρχιερατικά Εγκόλπια στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο και στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεώνκ. Αγάπιο, ως και προσωπικές ευλογίες σε κάθε προσκυνητή αλλά και ομιλώντας προς αυτούς με λόγους πνευματικούς για την αξία της «προσκυνηματικής τους θεωρίας», με λόγους ιστορικούς και την διαχρονική και παγκόσμια ακτινοβολία των Ιερών προσκυνημάτων, αναφερόμενος συγχρόνως στις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αγιοταφική Αδελφότης των «Σπουδαίων» στην συντήρησι και διαφύλαξι αυτών.

ΠατριάρχηςΙεροσολύμων πλαισιούμενος από είκοσι και πλέον Αρχιερείς, ανάμεσα στους οποίους και ο Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, με πλέον των εκατό Ιερέων. Ήταν μια «μεγαλοπρεπής» Θ. Λειτουργία στο τέλος της οποίας ακολούθησε η Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού στο μέρος που βρέθηκε Αυτός από την Αγία Ελένη αλλά και στον Φρικτό Γολγοθά. Ξεχώριζε ο Σταυρός του Ηρακλείου με το Τίμιο Ξύλο αλλά και το σθένος του Πατριάρχου μας που έφερε Αυτόν επί της κεφαλής του, αντιμετωπίζοντας ήρεμα τις επιβουλές των «εχθρών» του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών και Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Αγάπιος και οι ευλαβείς Προσκυνητές λειτουργήθηκαν στην Ι. Μονή του Τιμίου Σταυρού στην νέα πόλη της Ιερουσαλήμ, όπου προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, και μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ακολούθησαν τον δρόμο της επιστροφής…».