ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ευχαριστίες αντάλλαξαν Νανόπουλος και Δήμας για ένα σημαντικό έργο που αφορά το Λέχαιο…

“Εγκρίθηκε την Παρασκευή η χρηματοδότηση του έργου επέκτασης του δικτύου άρδευσης στο Λέχαιο, με προϋπολογισμό 2,2 εκατομμύρια ευρώ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως αυτό είχε υποβληθεί από τον  Δήμο Κορινθίων.

Το έργο προβλέπει την κατασκευή αντλιοστασίου άρδευσης με 1+1 αντλίες, δίκτυο μεταφοράς νερού, δεξαμενή αποθήκευσης και δίκτυο διανομής νερού άρδευσης για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών 3.450 στρεμμάτων της Δ.Ε. Άσσου Λεχαίου, με νερό από την ΕΕΛ Κορίνθου – Λουτρακίου. Σκοπός του έργου είναι να επιτευχθεί εξοικονόμηση αρδευτικού νερού μέσω της επαναχρησιμοποίησης επεξεργασμένου νερού από την ΕΕΛ Κορίνθου – Λουτρακίου.

Περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή αντλιοστασίου μεταφοράς με 1+1 εγκατεστημένες αντλίες, αυτοματισμό για την αυτόματη λειτουργία των αντλιών και διασύνδεση με το υπάρχον SCADA της υπηρεσίας, την τοποθέτηση υδρομετρητή για την μέτρηση του επαναχρησιμοποιούμενου νερού, την κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού άρδευσης (μήκους 8.057 μ.), που θα ξεκινά από την περιοχή Κουτουμάτσας Αρχαίας Κορίνθου και θα καταλήγει σε δεξαμενή φόρτισης όγκου, η οποία θα κατασκευαστεί στην περιοχή του αποκατεστημένου σκουπιδότοπου της Δ.Ε. Άσσου Λεχαίου.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί βελτίωση της υφιστάμενης υποδομής άρδευσης, που πρακτικά αναμένεται να μηδενίσει τις απώλειες των δικτύων.

Επίσης θα γίνει επαναχρησιμοποίηση του ανακυκλωμένου νερού από την ΕΕΛ Κορίνθου Λουτρακίου και θα επιτευχθεί εξοικονόμηση νερού από τους υπόγειους υδροφορείς.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας Χ.Δήμας, δήλωσε:

«Η έγκριση της χρηματοδότησης για την επέκταση του δικτύου άρδευσης στο Λέχαιο, προϋπολογισμού 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελεί ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου. Τα εγγειοβελτιωτικά έργα έχουν σκοπό την εξασφάλιση και εξοικονόμηση νερού για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών των καλλιεργειών, τη μέριμνα για την ποιότητα των αρδευτικών νερών και την προστασία του εδάφους. Στόχος των εγγειοβελτιωτικών έργων είναι η αύξηση της προστιθέμενης αξίας των καλλιεργειών και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της αγροτικής εκμετάλλευσης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα, όπως και τον Δήμο Κορινθίων και τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο για την ένταξη του έργου.»


Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος, σχετικά με την χρηματοδότηση του έργου τόνισε πώς:

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε σήμερα την έγκριση της χρηματοδότησης του έργου επέκτασης του δικτύου άρδευσης στο Λέχαιο, προϋπολογισμού 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, όπως αυτό είχε υποβληθεί από τον  δήμο Κορινθίων. Ευχαριστούμε θερμά για την στήριξή του τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας κ.Χ. Δήμα ο οποίος παρακολούθησε από την αρχή την διαδικασία έγκρισης και συμμετείχε καθοριστικά σε αυτήν», αναφέρεται από το γραφείο του Κορίνθιου πολιτικού Χ. Δήμα