ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Η βάπτιση από τον μητροπολίτη …και η ειδική αναφορά στον Ταγαρά! (φωτο)

Ανακοίνωση έβγαλε η μητρόπολη Κορίνθου στην οποία αναφερόταν η βάπτιση που έκανε ο μητροπολίτης Κορίνθου της εγγονής του Κορίνθιου πολιτικού Ν. Ταγαρά.

-Επίσης στην ίδια ανακοίνωση μας ενημέρωσαν ότι ο Ν. Ταγαράς είναι και στενός φίλος του μητροπολίτη!!!

-Επίσης δημοσίευσαν και την φωτογραφία που είναι δίπλα ο Ταγαράς με τον Διονύσιο, την οποία έχουν και ως ΑΡΧΙΚΗ στην ανάρτηση στο site της μητρόπολης Κορίνθου!

Τα παραπάνω προφανώς τα θεώρησαν πολύ σημαντικά για να τα αναφέρουν και σε επίσημη ανακοίνωσή τους από τη μητρόπολη! Το κατα πόσο όλα τα παραπάνω έχουν σχέση με το ιερό μυστήριο της βάπτισης και πρέπει να ανακοινωθούν από τη μητρόπολη ας το κρίνουν οι Κορίνθιοι πιστοί…

Τέλος σε ότι αφορά τις βαπτίσεις, από ότι βλέπουμε, ο μητροπολίτης Κορίνθου τελεί κανονικά. Οπότε όποιοι γονείς επιθυμούν δεν έχουν παρα να προσκαλέσουν τον μητροπολίτη να κάνει τη βάπτισή του παιδιού τους και στο τέλος να βγάλουν και τις σχετικές ανακοινώσεις (από τη μητρόπολη) όπως και την παρακάτω. Εκτός και αν …δεν έχουμε καταλάβει κάτι καλά!

Στον τίτλο και στην αρχική φωτογραφία του άρθρου της μητρόπολης αναφέρεται ο Ν. Ταγαράς

Από τη μητρόπολη Κορίνθου ανακοινώνεται:

“Την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023 και στην Ι. Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου τελέσθηκαν τα Ι. Μυστήρια της Βάπτισης και του Ι. Χρίσματος της εγγονής του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νικολάου Ταγαρά, θυγατέρας του κ. Σωτηρίου Ταγαρά και της κ. Μαριλίας Πιέτρη, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.

Ο Ποιμενάρχης μας επεσήμανε την ιδιαίτερη χαρά, που τον διακατέχει, όταν εισαγάγει στην Εκκλησία μας νέα μέλη. Κάθε νεοφώτιστος χαριτώνεται, μυρώνεται και δηλώνεται στον ουρανό και στην γη ως πιστός Χριστιανός και εμείς ευχόμαστε να προκόβει «ἐν ἡλικίᾳ καὶ πολιᾷ γήρως», δηλαδή, να φτάσει με την ιδιότητα του πιστού Χριστιανού σε βαθιά γεράματα απολαμβάνοντας όλα τα αγαθά που ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο. Η Εκκλησία οφείλει να τονίζει στους ανθρώπους ότι, κάθε τι που τον απομακρύνει από την η ένωση του με τον Θεό, δηλαδή, τον ορθό τρόπο ζωής, θεωρείται αμάρτημα και πρέπει να διορθώνεται και με αυτήν ακριβώς την λογική δίδονται απεριόριστες ευκαιρίες στους πιστούς, αφού «οσάκις αν πέσης έγειρε και σωθήσει». Με την μετάνοια ο άνθρωπος «ξελαφρώνει» και ενώ πατάει στην γη τα μάτια του θρώσκουν άνω, στον Θεό.

Σήμερα, η Κανέλλα έγινε Χριστιανή και όλοι όσοι βρισκόμαστε σε αυτό το Ιερό Μυστήριο την χαιρόμαστε και λαμβάνουμε το «μαρτυρίκι» που σημαίνει ότι γίναμε μάρτυρες του Ι. Μυστηρίου κατά την διάρκεια του οποίου πέθανε ο παλαιός άνθρωπος, που αρνήθηκε τον Διάβολο, την πομπή του και τα έργα του και ο νέος που αναδύθηκε από την κολυμβήθρα στοιχήθηκε πίσω από τον Χριστό δεχόμενος την χαρά, την ειρήνη και τον Παράδεισο που με την Ανάστασή Του μας προσέφερε.

Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε την σύντομη αναφορά του ευχόμενος στους γονείς και στον στενό του φίλο, Υφυπουργό κ. Ταγαρά, ο Θεός να τους χαριτώνει και να τους δίδει πολλά έτη προκειμένου να καμαρώσουν την νεοφώτιστη σε όλα τα στάδια της ζωής της!”

Κ.Ν