ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Η δέσμευση σε θέματα υγείας αξιόλογης υποψήφιας στο συνδυασμό του Νανόπουλου!

Όταν υπάρχουν στο συνδυασμό ενός υποψήφιου δημάρχου άτομα που γνωρίζουν τον τομέα της υγείας λόγω της καθημερινής ενασχόλησής τους και δεσμεύονται στους δημότες για πράγματα με τα οποία θα ασχοληθούν και θα βοηθήσουν τους Κορίνθιους πολίτες, τους νέους, τις γυναίκες και τα παιδιά, αυτά τα άτομα είναι φυσικό ότι αξίζουν τη ψήφο των Κορίνθιων πολιτών! Η γνώση τους σε θέματα που αφορούν την υγεία είναι μεγάλη και με την τοποθέτηση τους σε ανάλογες θέσεις μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα!

Και το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι αν αυτά τα λόγια προέρχονται και από άτομα που έχουν ιδιαίτερα καλή εικόνα προς τα έξω, τόσο στους συναδέλφους τους όσο και τους πολίτες!

Μιλάμε για την Καλή Μαλατέστα, η οποία θεωρούμε ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για το ποια είναι και με τι ασχολείται!

Τυγχάνει σε μία μικρή κοινωνία όλοι να γνωριζόμαστε. Όταν άτομα όπως η Κ. Μαλατέστα συμμετέχουν σε ένα συνδυασμό σίγουρα εμπνέουν εμπιστοσύνη για το ότι μπορεί να υπάρξει μία ακόμα καλύτερη μέρα για το δήμο Κορινθίων! Θα μπορούσαμε να γράψουμε και άλλα. Η ίδια με μία απλή ανακοίνωση απευθύνεται από καρδιάς στους δημότες της αναφέροντας τις προτεραιότητές της

Από την υποψήφια δημοτική σύμβουλο με το συνδυασμό του δημάρχου Κορινθίων, Κ. Μαλατέστα αναφέρεται:

«Στα πλαίσια του σχεδιασμού μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για την ανάπτυξη του δήμου μας και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών για τους πολίτες, η Κοινωνική Πολιτική δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένας από τους βασικούς τομείς που η παράταξή μας και εγώ προσωπικά δεσμευόμαστε να δουλέψουμε με στόχο να την ενισχύσουμε σημαντικά, δεδομένου ότι τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα αυξάνονται καθημερινά τόσο στη χώρα μας όσο και στο διεθνές περιβάλλον.

Το γεγονός ότι προέρχομαι επαγγελματικά από το νευραλγικό τομέα της υγείας ως Προϊσταμένη Διοικητικής Υπηρεσίας,  με καθιστά προσωπικά, ιδιαίτερα  ευαίσθητη σε θέματα που αφορούν στην προληπτική ιατρική, στην αγωγή υγείας, στην πρόληψη της βίας κατά των γυναικών, στην προστασία των ευπαθών ομάδων όπως οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο και γενικότερα σε όλα τα θέματα που άπτονται της κοινωνικής πολιτικής . 

Η πρόσφατη σύσταση και λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Κορινθίων μπορεί να αποτελέσει ένα βασικό φορέα προστασίας της υγείας των κατοίκων της πόλης μας,  μέσω της πρόληψης,  καθώς και τον φορέα μέσω του οποίου μπορούμε να υλοποιήσουμε σημαντικότατα προγράμματα αγωγής υγείας για τα παιδιά και τους νέους της Κορίνθου.

Η ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης σε θέματα ψυχικής υγείας, καταπολέμησης του άγχους αλλά και υποστήριξης των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες ή ψυχοκοινωνικά προβλήματα αποτελούν προγράμματα που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν καλύπτοντας το μεγάλο κενό που υπάρχει στον τόπο μας λόγω της έλλειψης στην παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας από την απουσία Κέντρου ψυχικής Υγείας.

Η πρόληψη της βίας κατά των γυναικών αλλά και των περιστατικών bulling μεταξύ των ανηλίκων είναι τομείς που πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία.

Η διεύρυνση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», ο εκσυγχρονισμός των δημοτικών παιδικών σταθμών και των σχολείων της πόλης μας καθώς και η ενίσχυση των προγραμμάτων  υποστήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα των ατόμων με αναπηρία, είναι επίσης τομείς που δεσμεύομαι προσωπικά να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις.

Καλλιόπη (Καλή) Μαλατέστα

Υποψήφια δημοτική σύμβουλός με τον συνδυασμό του Δημάρχου Κορινθίων «Συμμαχία Πολιτών»

Κ.Ν