ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Η Ακολουθία του Μ. Κανόνος…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Την Ακολουθία του Μ. Κανόνος και εσπερινή Θ. Λειτουργία, των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, τέλεσε χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ναού και τους Διακόνους του. 

Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ομίλησε στους Πιστούς για τον Μεγάλο Κανόνα, ο οποίος ψάλλεται τμηματικά την Α΄ Εβδομάδα των Νηστειών και ολόκληρος την Πέμπτη, της Ε΄ Εβδομάδος, προκειμένου να ενισχύει τους Χριστιανούς στον πνευματικό αγώνα που δίδουν καθ’ όλη την διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Ο Μεγάλος Κανόνας είναι ποίημα του Αγίου Ανδρέου του Ιεροσολυμίτου, Επισκόπου Κρήτης και σκοπός του είναι να οδηγήσει, όσους τον διαβάζουν ή τον ακούν, στην μετάνοια με βάση τον θρήνο του Αδάμ για την απώλεια του Παραδείσου, λόγω της παρακοής του στην Θεϊκή εντολή.

Επεσήμανε ότι μέσα στον Κανόνα αναφέρονται πολλά παραδείγματα μετανοίας, ένα εξ αυτών και η Οσία Μαρία η Αιγυπτία, η οποία μετά την μεταστροφή Της πήγε στην έρημο του Ιορδάνου και ασκήτεψε…»