ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Η Ι. Ακολουθία των Α’ Χαιρετισμών στον Ι. Ναό του Απ. Παύλου

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Την Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ετέλεσε την Ι. Ακολουθία των Α’ Χαιρετισμών στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού και τους Διακόνους του.

Στον λόγο του προς τους Πιστούς ο Σεβασμιώτατος επεξήγησε ότι αυτή την περίοδο, από το εσπέρας της Κυριακής έως και το εσπέρας της Παρασκευής τα Ι. Άμφια των Ναών και των Ιερέων είναι πένθιμα, οι δε Ι. Ακολουθίες κατανυκτικές, ώστε υποβαλλόμενοι από το επικρατούν κλίμα να κατανυσσόμεθα και μέσα από την μετάνοια, την εξομολόγηση, την προσευχή, την νηστεία και την φιλανθρωπία να προσελκύουμε το έλεος του Θεού. Από το εσπέρας της Παρασκευής όμως, η πένθιμη και κατανυκτική διάθεση αρχίζει να δίνει τη θέση της στο Φως της Αναστάσεως του Χριστού, που μεταβάλει τα πάντα.

Το ίδιο βράδυ και σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος ετέλεσε την Α’ στάση των Χαιρετισμών στον Ι. Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου (Παναγίας Γιάτρισσας) στο Λουτράκι, πλαισιούμενος από τον Εφημέριο του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Νικόλαο Βασιλόπουλο και τον Διάκονο π. Χρήστο Χίλια…»